Google'nın fotoğraf düzenleme programı 'Picasa', yenilendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2008 23:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İnternet arama motoru Google'nın, bilgisayarların sabit diskindeki binlerce dijital fotoğrafı düzenlemek ve bulmak için hazırladığı ücretsiz programı Picasa'nın, 3. versiyonunun beta sürümü internetten kullanıcılara sunuldu.

Yeni başlayanlar için bile fotoğraf koleksiyonlarını saklama ve bunları n üzerinde düzeltmeler yapma olanağı sunan Picasa'nın son versiyonunda, kullanıcılar fotoğraflarını çiziklerden ve lekelerden arındırabiliyorlar.

Önceki sürümlere oranla önemli güncellemeler ve yenilikler içeren Picasa 3 ile gelen özelliklerden en önemlilerinden birisi de web sitelerinde görülen Lightbox'ı andıran resim görüntüleme uygulaması içeriyor.

Fotoğraf, video ve müzikleri bir araya getirip Windows Media dosyası şekline dönüştürülebiliyor. Ayrıca istenilen resimler bir filme dönüştürülüp YouTube'a yüklenebiliyor.

Beta aşamasındaki yazılımın Türkçe dil desteğinin de kısa sürede çıkması bekleniyor. İsteyenler, programın İngilizce beta versiyonuna "picasa.google.com/thanks.html" internet adresinden sahip olabilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber