Öğretmen isteyen veli, müdürü valiye şikayet etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2008 13:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ardahan'da yaşanan öğretmen sıkıntısı velileri de çileden çıkardı. İlköğretim Haftası nedeniyle Ardahan'da düzenlenen törenin ardından bir öğrenci velisi, İl Milli Eğitim Müdürü'ne tepki göstererek, müdürü valiye şikayet etti.

Ardahan'da İlköğretim Haftası münasebetiyle Halilefendi Mahallesi'nde bulunan Cemal ve Zekiye Vatan İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Öğrencilerinin şiir okumasıyla başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım da konuşma yaptı. Konuşmasında Ardahan'ın öğretmen sıkıntısına değinen Yıldırım, ilde oluşan öğretmen açığını Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilecek sözleşmeli öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak alacakları geçici öğretmenlerle kapatacaklarını söyledi. Müdür Mehmet Yıldırım'ın konuşmasının ardından tören halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Tören bitiminde ise bir veli, öğretmen olmadığı için çocuğunun derslerinin boş geçtiğini söyleyerek, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım'ı Vali Selim Cebiroğlu'na şikayet etti. Bayan veli, "Sizin gönderdiğiniz öğretmenler sayesinde çocuğumun dersleri boş geçiyor." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım ise, "Sayın Valim bu kadın daha önce de bizi Bakanlığa şikayet etmişti. Biraz agresif bir bayan. Çocuğu özürlü olduğu için zihinsel engelli öğretmen istiyor. Bu kadının çocuğu da kendi de özürlü. Ne yaptıklarını bilmiyorlar." dedi. Okulda zihinsel engelliler için öğretmen bulunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü, "Bu veli geçen yıl öğrencilerine öğretmenlik yapan öğretmeni istiyor. O öğretmen de yok. Ama okulda şu an zihinsel engelliler öğretmeni bulunuyor." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Ardahan'da toplam 350 öğretmen açığı bulunuyor. Birçok okulda derslerin boş geçtiği Ardahan'da İmam Hatip Lisesi'nde ise meslek dersleri öğretmeni dahi bulunmuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber