Başkan adları karışınca önerge değişti

Haber Giriş : 16 Eylül 2008 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Erdoğan'a yönelik ?2007 yılının sonbaharında Federal Almanya'nın Ankara büyükelçisi ile Deniz Feneri soruşturması ile ilgili olarak görüştünüz mü?? şeklindeki soru önergesinin içeriğinde Adalet Bakanı'nın adını yanlış yazınca önergeyi değiştirdi.

ANKARA -CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ?2007 yılının sonbaharında Federal Almanya'nın Ankara büyükelçisi ile Deniz Feneri soruşturması ile ilgili olarak görüştünüz mü?? şeklindeki soru önergesinin içeriğinde Adalet Bakanı'nın adını yanlış yazınca önergeyi değiştirdi. Öztürk, önergesinde yer alan Adalet Bakanı olarak Cemil Çiçek'in adının Mehmet Ali Şahin olarak düzelterek hazırladığı yeni önergeyi TBMM Başkanlığı'na sundu.

BAKAN İSMİ DEĞİŞTİRİLEN ÖNERGE

CHP Mersin Milletvekili Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Deniz Feneri soruşturması nedeniyle Almanya'nın Ankara büyükelçisi ile görüştüğü iddialarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Öztürk önergesinde ?Almanya'da devam etmekte olan ?Deniz Feneri Davası' ile ilgili olarak basına yansıyan bilgiler arasında ?Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve o dönemdeki Adalet Bakanı'nın soruşturma ve dava hakkında 2007 yılı sonbaharında Federal Almanya'nın Ankara büyükelçisi ile görüştüğü' hususu mahkemece tespit edildiği şeklinde iddialar yer almaktadır? dedi. Öztürk, önergesinde şu sorulara yer verdi:

?2007 yılının sonbaharında Federal Almanya'nın Ankara Büyükelçisi ile Deniz Feneri soruşturması ile ilgili olarak görüştünüz mü? Şayet görüştüyseniz, böyle bir görüşmeyi yapmaya neden ihtiyaç duydunuz? Böyle bir görüşme gerçekleştiyse, Büyükelçi'ye ?soruşturma neden bu kadar uzun sürüyor' diye sordunuz mu? Sorduysanız bu sorunuzun nedeni nedir? Büyükelçi'nin bu sorunuzu bir rapor haline getirerek, Almanya Dışişleri Bakanlığı'na bir kripto ile bildirdiği iddiası doğru mudur? Yine dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Deniz Feneri soruşturması ile ilgili olarak Federal Almanya'nın Ankara Büyükelçisi ile görüşme yapmış mıdır? Görüşmede, Deniz Feneri davasının hangi aşamada olduğunu sormuş mudur? Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'nin dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile görüşmesinde, ?İnterpol aracılığıyla duruşmada adı geçen isimler hakkında Türkiye'den bilgi istediklerini ancak bilgilerinin kendilerine ulaştırılmadığını söylediği doğru mu? Federal Almanya'nın Deniz Feneri davasıyla ilgili isimler hakkında İnterpol aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti'nden bilgi istediği doğruysa, bu bilgiler Almanya makamlarına ulaştırılmış mıdır?? (ANKA)

(EG/ZG)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber