Zahit Akman için soruşturma

Haber Giriş : 18 Eylül 2008 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'da RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında şok bir soruşturma açıldı. Deniz Feneri davasında da adı geçen Akman hakkında, Frankfurt Savcılığı başka bir suçtan soruşturma başlattı.

Frankfurt Savcılığı RTÜK Başkanı Akman hakkında dolandırıcılık ve iflası sürüncemede bırakmak şüphesiyle başlattığı soruşturma, Der Spiegel Dergisi'nin 'Spiegel Online' adlı internet sayfasında, ?Türk medyasının en yüksek kademesindeki denetçi, Alman makamların hedefinde? başlığıyla duyuruldu.

18 kişiye soruşturma Erdoğan'ın yakını RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın 2003 Ağustos - 2006 Temmuz ayları arasında Offenbacher & Frankfurter Wohnungsbaugenossenschaft eG (Offenbach ve Frankfurt Konut İnşaat Kooperatifi) yönetim kurulu üyesi olduğunun Frankfurt Mahkemesi kayıtlarında geçtiğini yazan 'Spiegel Online', kooperatifin binlerce Türk yatırımcıyı dolandırdığını yazdı. Kanal 7'de 'Paranız ikiye katlanıncaya kadar keyfinize bakın, bekleyin'spotlarıyla para toplayan kooperatifin 2007 yılı Ekim ayında iflasını verdiğini hatırlatan 'Spiegel Online', Akman'nı, yakınlığı bilinen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın RTÜK Başkanlığı'na getirdiğini duyurdu. Sitede yer alan habere göre, Zahid Akman'ın yanı sıra 17 kişi hakkında daha soruşturma başlatıldı. Frankfurt Savcılık Sözcüsü Doris Möller-Scheu da, Akman hakkında soruşturma yapıldığını doğruladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber