Kaymakamdan öğrenci ismi polemiğine yalanlama

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Eylül 2008 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kudret KARAKULAK/ALİAĞA (İzmir), (DHA)

ALİAĞA Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman'ın TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hakkında, ?Kürtçe ismi olan bir öğrencinin 2008-2009 eğitim öğretim yılının açılış kutlamalarında şiir okumasına izin vermediği' açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman, TBBM'deki açıklamasında, İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, 2008-2009 öğretim yılı ilköğretim kutlama programının Şehit Çavuş Bülent Kula İlköğretim Okulu'na yapıldığına dikkati çekti. Yaman, ?Programda, ?Rojda Bayram' adlı bir öğrencinin de şiir okuması kararlaştırılmış. Programla ilgili davetiye Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'ya sunulmuş.

Davetiyeyi inceleyen Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, şiir okuyacak öğrencilerden ?Rojda Bayram' isimli öğrenciyi kast ederek ilgili okulun müdürüne tepki gösterdiği, hatta hakaret ve tehdide varan bir tutumla ?Başka isimde bir öğrenci bulamadınız mı?' dediği iddia edilmekte? dedi. Milletvekili Yaman'ın bu açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ileri süren Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Aliağa'daki İlköğretim Haftası kutlamalarının söz konusu okulda değil Atatürk İlköğretim Okulu'nda yapıldığını anlatırken, ?Bu nedenle böyle bir konu gündeme gelmemiştir. İsimlerle bir sorunum olamaz. Zaten isim yasaklı ya da sakıncalı olsa devlet izin vermezdi. Böyle bir iddia olabilir mi? Söylenenler yalan? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber