Devlet, 'Yanlışlıkla emekli ettik' dedi 87 bin YTL istedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Eylül 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saygı ÖZTÜRK / ANKARA

Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan (SSK) 13 yıl önce emekliye ayrılan Celal Erdenol'a, "Seni yanlışlıkla emekli etmişiz" denildi ve kendisine ödenen emekli aylıkları faiziyle birlikte geri istendi. Böyle bir ödemeyi yapma imkanı olmadığını belirten 72 yaşındaki Erdenol'a bu kez icra gönderildi.

1995'te emekli oldu

Emekli Sandığı, Bağ-Kur üyeliklerinden sonra 1990 yılında SSK'lı olan Celal Erdenol, Ankara Şoförler Odası yöneticiliğinde de bulunduktan sonra 1 Ocak 1995 yılında SSK'dan emekli oldu. Geçen nisan ayında emekli maaşının yatırılmadığını öğrenen Celal Erdenol, ödemenin niçin yapılmadığını öğrenmek için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na dilekçe verdi. Erdenol'un dilekçesine, "Bu güne kadar yanlış ödeme yapıldı. Yaşlılık aylığı bağlama şartının yerine getirilmediği müfettişler tarafından belirlendi" cevabı verildi. Aynı yazıda, kendisine 1 Ocak 1995 tarihinden bu yana ödenen 51 bin 796 YTL'nin Sigorta Müdürlüğü'ne iadesi de istendi. Durumu düzeltmek için sigorta yetkilileriyle görüşen SSK emeklisi Celal Erdenol, bir de faiz şokuyla karşılaştı. Bu nedenle Erdenol'dan emekli aylıkları ve faiz olarak istenen toplam para 87 bin YTL'ye ulaştı. Celal Enrdenol'a yapılan resmi bildirimde Sosyal Güvenlik Kurumu bu paranın en kısa sürede sigorta müdürlüğüne yatırılmasını istedi. Ödemeleri yapmasının mümkün olmadığını, maddi durumunun da buna elvermediğini belirten Celal Erdenol icraya verildi. 87 bin YTL'yi en kısa sürede yatırması için Ankara 23. İcra Müdürlüğü tarafından yazı gönderilen Celal Erdenol, şunları söyledi:

13 yıl neden ödediler

"72 yaşındaki bir vatandaşına, Devlet güvencesi altında, yaşamının son günlerini geçirmeye çalışan birisine bu sıkıntılar yaşatılır mı? Eğer emekliliği hak etmemişsem 13 yıl 2 ay bu Devlet bana niçin emekli aylığı ödedi? Şimdi hem aylığım kesildi, hem geçmiş dönemde verilen para isteniyor. Üstelik faiziyle birlikte. Ben 87 bin YTL'yi bu hasta halimle nereden bulup, nasıl ödeyeceğim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdım ama henüz bir cevap da alamadım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber