Kaymakam da kendini 'bakan' olarak geliştirmek istiyor

Haber Giriş : 22 Eylül 2008 21:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sinop'un Ayancık İlçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit, kendini geliştirmek için başka bir yerde görev isteyen Anestezi Teknisyeni Halime Altundal'a, resmi yazı ile ?Ben de 1,5 ay bakan olup kendimi geliştirmek istiyorum? karşılığını verdi. Türk Sağlık-Sen ise davranışından ötürü Kaymakamı Yiğit'i İçişleri Bakanı'na şikayet etti.

? Sinop'un Ayancık İlçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit, kendini geliştirmek için başka bir yerde görev isteyen Anestezi Teknisyeni Halime Altundal'a, resmi yazı ile ?Ben de 1,5 ay bakan olup kendimi geliştirmek istiyorum? karşılığını verdi. Türk Sağlık-Sen ise davranışından ötürü Kaymakamı Yiğit'i İçişleri Bakanı'na şikayet etti.

Sinop'un Ayancık İlçesi'ndeki devlet hastanesinde görev yapan Anestezi Teknisyeni Halime Altundal mesleğinde kendisini geliştirmek için başhekimliğe bir dilekçe ile başvuru yaparak ?Görev yaptığım hastaneden daha büyük bir hastanede 1,5 ay çalışmak ve eğitim almak istiyorum? dedi. Anestezi teknisyeninin dilekçesi Başhekimlikten sağlık grup başkanlığına, ardından İlçenin Mülki Amiri Ayancık Kaymakamı Gülihsan Yiğit'e gönderildi. Kaymakam Gülihsan Yiğit'in ise kendisine gelen bu dilekçenin üzerine attığı parafta ?Bu neyin nesi? Ben de 1,5 ay Bakan olup kendimi geliştirmek istiyorum? yazdığı iddia edildi. Olay üzerine Türk Sağlık-Sen İçişleri Bakanlığı'na bir yazı yazarak, notun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil eden ilçenin en üst düzey amirine yakışmayan alaycı bir üslup içerdiğini savunarak kaymakamı şikayet etti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ANKA'ya yaptığı açıklamada, anestezi teknisyeni sağlık çalışanının kendisini geliştirmek amacıyla büyük bir hastanede belli bir süre görev yapmak istediğini söyleyerek ?Fakat ilçe kaymakamı, arkadaşımızın bu talebine, kendi rüyalarındaki isteklerle denk tutarak yakışıksız ve seviyesiz bir üslup kullanarak cevap vermiştir? dedi. Kahveci şunları söyledi:

?Kaymakam koltuk sevdasına, makam hastalığına şimdiden yakalanmış bakan olmak istiyor; ama bizim arkadaşımızın koltuklarda gözü yok sadece daha iyi hizmet üretmek istiyor. Aradaki farkı anlamayan bir kişinin yöneticilik gibi ağır yük getiren ve sorumluluk isteyen bir görevde bulunması talihsizlik. Bu anlayışa sahip yöneticiler yüzünden kamu çalışanlarının iş verimi düşüyor. Öğrenmek ve bunu iş hayatına yansıtmak isteyen bir kamu çalışanına gösterilen bu tür bir yaklaşım son derece çirkin. Kaymakam hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. İçişleri Bakanlığı'na şikayet ettik. Gereğinin yapılacağını ümit ediyoruz.?

Ayancık İlçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit ise, öyle bir olay hatırladığını; ancak araştırması gerektiğini belirterek iddiaları yanıtlamaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber