Veliler Bakan Çelik'in istifası istedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Eylül 2008 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz BAŞLI/ARDAHAN, (DHA)

ARDAHAN'da bu yıl başka illere tayini çıkan 300 deneyimli öğretmen giderken, yerlerine sadece 90 stajyer öğretmenin atanmasına, öğrenci velileri tepki gösterdi.

Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Avukat Müzeyyen Çiftçi Yolaçan, birçok ilköğretim okulu ve lisede derslerin boş geçtiğini bildirdi. Öğrenci velileriyle karar aldıklarını ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Yolaçan, ?Bakan Çelik'in istifa etmesini istiyoruz. Milli Eğitim, Ardahan'da çökmüştür? dedi.

Ardahan'da il düzeyinde 23 bin 380 öğrencinin eğitim gördüğünü, halen 1012 öğretmenin görev yaptığını anımsatan Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Avukat Müzeyyen Çiftçi Yolaçan, Fen, Anadolu ve Ardahan Lisesi gibi okullarda bile öğretmen eksikliği bulunduğunu bildirdi. Okulların öğretmen açığını gidermek için aile birlikleri ile öğrenci velilerinin harekete geçtiğine işaret eden Müzeyyen Çiftçi Yolaçan, ?Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008/55 sayılı yönetici atama genelgesine göre 70 ile atama yapıldı. Bu illerin arasında yer alan Ardahan'a sadece 90 öğretmen gönderildi. Eğitim-öğretimin 15 gündür başlamasına rağmen bir çok okulda dersler boş geçiyor. İlgili yönetmeliğe göre öğretmen atamalarını yapmayan ve derslerin boş geçmesine neden olan idareciler hakkında Anayasanın 42'nci maddesi ve Ceza Kanununun ilgili maddeleri uyarınca ?görevi ihmal'den dava açacağız. Velilerle birlikte ortak karar aldık. Biz de Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Aylrıca, Bakan çelik görevini yerine getirmediği için istifa etmelidir? diye konuştu.

Çocuklarının yeterli eğitimi alamadığından yakınan öğrenci velisi Avukat Yavuz Yılmaz ise ?Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz. ?Öğretmen yok' deyip işin içinden sıyrılmak kolay. Milli Eğitim için utanç verici bir durum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber