Öğretmenevinde görevli öğretmenler okula dönüyor

Haber Giriş : 13 Kasım 2004 05:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde 833 öğretmenevinde yönetici olarak görev yapan binlerce öğretmen sınıflarına geri dönmeye hazırlanıyor. Öğretmen sıkıntısı çeken Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenevlerinde yönetimi işletmecilere devredecek.

Türkiye'de yaklaşık 600'ü yataklı toplam 833 öğretmen evi bulunuyor. Bünyesinde bu öğretmenevleriyle en büyük dinlenme tesislerini bulunduran Milli Eğitim Bakanlığı işletmelerde yönetim değişikliğine gitme kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı pek çok yerde kadro açığı bulunmasına rağmen binlerce öğretmenini yönetici olarak öğretmen evlerinde kullanıyordu.
Bu durumu gözönün alan Bakanlık, Maliye Bakanlığı'ndan ilk etapta 121 işletme müdür ve müdür yardımcısı alarak 23 yıldır yaşanan soruna çözüm yolunu buldu...
Buna göre öğretmen evlerindeki kültür faaliyetlerini yine öğretmenler gerçekleştirecek ancak tesislerin yönetimi işletmecilere bırakılacak. Bu durumda öğretmenevlerini yöneten yaklaşık 6000 öğretmen sınıflarına yeniden dönerek asli görevlerini yerine getirecek.

İşletmeciler ilk etapta Ankara, İstanbul, Antalya, Urfa, Diyarbakır, Eskişehir gibi büyük öğretmen evlerine atanacak. Zaman içinde Türkiye genelindeki bütün öğretmenevlerinde yönetim işletmecilere devredilecek.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber