Sonunda iPhone 3G'nin fiyatı belli oldu

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 26 Eylül 2008 02:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Aylardır beklenen iPhone'da geri sayımın sona ermesiyle birlikte, Türkiye'nin iki büyük cep telefonu operatörü arasındaki 'iPhone 3G' düellosu başladı. GSM operatörleri satışın gece yarısı başlayacağını açıklamasına rağmen ürünleri erken teslim alan bazı bayiler bu kurala uymadı.

Aylardır beklenen iPhone düellosu dün başladı. Apple'ın İtalya hariç tüm dünyada tek bir operatörle anlaşarak satışa sunduğu iPhone için Türkiye'de Turkcell ve Vodafone ile anlaşması nedeniyle rekabetin kıran kırana geçmesi bekleniyor. Bunun ilk sinyali ise dün bayilerden geldi.

Apple'ın 25 Eylül'ü 26 Eylül'e bağlayan gece yarısı satışa sunulacak şartına rağmen erken teslimat yapılan bazı bayilerin gelen "yoğun talep" karşısında el altından zamanından önce başladığı satış ortalığı karıştırdı. GSM operatörlerinin bir gün önce dağıtmaya başladığı ürünlerin henüz ulaşmadığı bazı bayiler, "Haksız rekabet yaratılıyor" şikayetinde bulundu.

Turkcell ve Vodafone yetkilileri, cihaz erkenden satışa sunulsa bile aktivasyonun gece yarısı başlaması nedeniyle ürünün çalışmayacağını vurguladı.

iPhone cihazları İstanbul'da gece yarısı Turkcell'in bir, Vodafone'un ise iki bayisinde çeşitli etkinliklerle teknoloji meraklılarına sunuldu. Sabah saatlerinden itibaren ise Turkcell'in ve Vodafone'un tüm bayilerinde cihaz bulunabilecek.

Apple Nokia'yı referans aldı

Türkiye iPhone rekabetinde sadece operatörlerin yarışına tanıklık etmeyecek. Cihaz üreticileri de Apple'ın iPhoe'nu rakip ürünlerle Türk tüketicisinin karşısına çıkacak. Samsung dokunmatik ürünü i900 OMNİA ile rekabete dahil olacak. Nokia ise ismini sır gibi sakladığı dokunmatik ürününü bu ay içinde piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Nokia, henüz bu kulvardaki ürününü satışa sunmasında bir adım önde olduğu görüşünde.

Nokia Türkiye Pazarlama Müdürü Sertaç Şener, "Nokia'nın bu alanda çalışmaları çok önce başladı. Apple'ın iPhone'u geliştirirken, servis entegrasyonu ve fiyatlandýrma açýsýndan 2006'da satýţa sunduđumuz Nokia N95 modelini referans olarak aldý" diyor.

Dokunmatik ekranlý cep telefonlarýna giderek artan bir talep olduđunu gözlemlediklerini ifade eden Ţener, "Nokia'nın dokunmatik ekranlı ürünleri zaten mevcut. Beş yıl önce, yani 2003 yılında kullanıcının el yazısını hem İngilizce hem de Çince tanıyan özel bir touch pad'e sahip olan Nokia 6108'i satışa sunduk. Ayrıca geniş dokunmatik ekrana sahip internet tablet ürünlerimiz de bulunuyor.

Dokunmatiğe ilgi çok yüksek

Tüketicilerin artık yüksek çözünürlüklü kameralar, GPS ve 3G gibi gelişmiş özellikler talep ettiğini söyleyen Şener, "Nokia N95'in 10 milyon adet satış rakamına ulaşması, gelişmiş tümleşik cihazlar pazarının varlığını kanıtlıyor. Kasım ayında Türkiye'de satışa sunulacak olan Nokia N96 ile bu segmentte yerimizi alacağız" dedi.

Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Caner Özgül, "Elle dokunmatik ekran cep telefonları arasındaki rekabet önümüzdeki dönemde çok hızlanacak. Türkiye pazarında önemli değişimler olacak, tüketici tuşlu telefondan dokunmatiğe kayma eğilimi gösteriyor. Firmalar bu konuda araştırma ve ürün geliştirme yarışı içerisinde. Eski ürünler kalem ile kullanılıyordu, iPhone'un ise ekranının büyük olması ve elle kullanılması bu tip ürünlere bakış açısını değiştirdi. Elle dokunmatik ekran cep telefonları önümüzdeki dönemde çok hızlanacak" açıklamasını yaptı.

Bilgisayar gibi telefon

* Dokunmatik ekranlı iPhone, bilgisayar gibi özelliklere sahip.

* En basit tanıtımı Mp3 müzikçalar ile cep telefonunun birleşimi olarak yapılıyor.

* 3G uyumlu modelleriyle görüntülü konuşma yapılabiliyor.

* 300 saate kadar bekleme özelliği uzun pil ömrü ve renkli ekrana sahip.

* Yön bulmaya yarayan navigasyon özelliği bulunuyor.

* Türkiye'de 8 GB ve 16 GB'ık modelleri satışa sunuldu.

* Cihazın 2 megapiksel kamerası bulunuyor.

* Özel yazılımlar yüklenerek yeni özellikler ekleniyor.

TARİFELER
Vodafone
Paket Servisler Aylık tarife fiyatı 8 GB (YTL) 16 GB (YTL)
Iphone 150 150 dk konuşma
+ 150 SMS
+ 150MB internet
39 979 1179
Iphone 350 350 dk konuşma
+ 350 SMS
+ 350MB internet
69 779 979
Iphone 750 750 dk konuşma
+ 750 SMS
+ 750MB internet
99 579 779
Iphone 1500 1500 dk konuşma
+ 1500 SMS
+ 1GB internet
149 0 199
*Fiyatlara KDV dahil, özel iletişim vergisi hariçtir..
Turkcell
Paket Servisler Aylık tarife fiyatı 8 GB (YTL) 16 GB (YTL)
Küçük paket 150 dk konuşma
+ 150 SMS
+ sınırsız internet paketi
75 279 479
Orta paket 500 dk konuşma
+ 500 SMS
+ sınırsız internet paketi
115 189 379
Büyük paket 1000 dk konuşma
+1000 SMS
+ sınırsız internet paketi
Ücretsiz 145 195
*Fiyatlara KDV dahil, özel iletişim vergisi hariçtir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber