Ergenekon'da 2'si teğmen, 3 tahliye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2008 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan bir teğmen ile bir askeri öğrencinin tahliyesine karar verildi.

Soruşturma çerçevesinde tutuklanan 5 teğmen ile bir askeri öğrencinin tutukluluk halinin kaldırılması talebiyle avukatların yaptığı başvuru, İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi Heyetince değerlendirildi.

Heyet, tutuklanan 6 kişiden teğmen H.H.U. ile askeri öğrenci Y.T'nin tahliyesine, diğer 3 teğmene ilişkin tahliye talebinin ise reddine hükmetti.


Mahkemeye sevk edilen Adnan K. serbest bırakıldı

- "Ergenekon" soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen ve polis olduğu belirtilen Adnan K, serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sabah saatlerinde getirilen Adnan K, soruşturmayı yürüten savcılar tarafından ifadesinin alınmasından sonra mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yeniden sorgulanan Adnan K, salıverildi.

Bugün adliyeye sevk edilen eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren'in de aralarında bulunduğu diğer 6 kişinin ise savcılıktaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eski avukatı ve Aydınlık dergisi yazarı Emcet Olcaytu'nun da polisteki işlemleri tamamlandı.

Aynı soruşturmaya ilişkin gözaltına alınan Olcaytu, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber