Sürgün edilen doktorun dönmesi için 10 bin imza toplandı

Haber Giriş : 13 Kasım 2004 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin tek göğüs cerrahisi uzmanı olan Dr. Özgür Nizam'ın Yozgat'a tayini ile ilgili çok ilginç bir iddia daha dile getirildi. AB'nin de takip ettiği sürgünün kahramanı Dr. Nizam'ın sakallı olduğu için tayin edildiği öne sürüldü. Dr. Nizam bu iddiayı komik bulduğunu belirterek "Cilt rahatsızlığım olduğu için sakallıyım" dedi.

Dr. Özgür Nizam, Zonguldak'ın tek göğüs cerrahı. 1998'den bu yana görev yaptığı Zonguldak Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirdiği ameliyatlarla bini aşkın vatandaşı yeniden yaşama döndüren bir isim. Aynı zamanda Zonguldak Tabip Odası Üst Kurul delegesi ve 2002'den bu yana Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Sekreteri ve KESK üst kurul delegesi olan Özgür Nizam, daha önce herhangi bir idari soruşturma bile geçirmemişken bir anda tayin emriyle karşı karşıya kaldı. Bu tayin emrini daha ilginç kılan ise Emniyet'in talebi üzerine gerçekleşmesiydi. Emniyet Nizam hakındaki raporunda "Siyasi partilere girip çıktığı, bölgedeki Kürt kökenli vatandaşlarla görüştüğü" dedi. Nizam'a Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen zorunlu tayin yazısında, İl Emniyet Müdürlüğü'nün de ismi geçti. Söz konusu yazıda, "Dr Özgür Nizam'ın Zonguldak Valiliği'nin 29/09/2004 tarih ve 8317 sayılı yazısına ekli İl Emniyet Müdürlüğü'nün yazısı üzerine naklen tayinini tensiplerinize arz ederiz" denildi.

Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Dr. Nizam hakkındaki raporda 'Sakallı' olduğu için tayin edildiği bilgisinin de bulunduğunu öne sürdü. Nizam "Bugüne kadar tayin sebebimle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Son olarak hazırlanan raporda, sakallı olduğum için tayin edildiğim yönünde bilgi var. Elimde ve çenemde görülen bir cilt hastalığı nedeniyle güneşten korunmak için sakal bırakıyorum. Böyle bir gerekçe inanılmaz komik" dedi.

10 GÜNDE 10 BİN İMZA

Bu tayin girişimi üzerine sivil toplum örgütlerinin çabasıyla Zonguldak'ta büyük bir kampanya başlatıldı. Nizam'ın hastalarının da katılımıyla gerçekleştirilen imza kampanyası sonucu 10 gün içinde tam 10 bin imza toplandı.

Avrupa Parlamentosu ve İsveç Parlamentosu'nda tayin ile ilgili önerge verilirken, Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth da Nizam'ın durumunu yakın takibe aldı. İsveçli parlamenterler, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış'tan bilgi istedi.

Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber