CHP Ankara İl Başkanlığı soruşturma başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak, Çankaya Belediyesi hakkındaki iddialar konusunda, İl Yönetim Kurulunun görev ve sorumluluğundaki işlemlerle ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Çatak, yaptığı yazılı açıklamada, birkaç gündür görsel ve yazılı medyada Çankaya Belediyesinde "kaset şoku", "rüşvet itirafı" gibi başlıklarla yayımlanan haberlerin parti örgütlerince dikkatle izlendiğini belirtti.

"İktidara mensup ve yandaşların, usulsüzlük, yolsuzluk, hortumculuk gibi marifetlerinin partilerince somut olarak belgeleriyle sergilendiği ortamda, partili bir belediye ile ilgili gündeme taşınan söylentilerin, hiçbir kuşkuya yer bırakmamak adına değerlendirmeye alındığını" ifade eden Çatak, açıklamasında, "Tüzüğümüze göre konunun parti Merkez Yönetim Kurulunu ilgilendiren boyutu, anılan parti organına aktarılmış, İl Yönetim Kurulumuzun görev ve sorumluluğundaki işlemler de ivedi olarak yürütülerek, gerekli soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Çatak, önce ahlak anlayışını içselleştiren CHP'de, tüzük ve etik kurallarının işlerliğinden kimsenin kuşku duymaması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber