Rektör okuyor, koruma ve şoför dinliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2008 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, şoförü ve korumasının da yararlanabilmesi için makam aracındaki seyahatleri sırasında kitaplarını yüksek sesle okuyor.

Çevresindekilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak isteyen Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eren, bunun için ilginç bir yöntem geliştirmiş.

Makam aracındaki seyahatleri sırasında şoför ve korumasının da yararlanabilmesi için yüksek sesle kitap okuyan Prof. Dr. Eren, şunları dedi:

"Makam aracındaki seyahatler sırasında kitap okuma alışkanlığım var. Bundan araç içinde bulunanların da yararlanabilmesi için yüksek sesle okuyorum. Bu duruma şoför ve koruma arkadaşlar da o kadar alıştılar ki okuduklarımı ilgiyle takip ediyorlar. Araca her bindiğimizde kaldığımız yerden devam ediyoruz. Örneğin, Turgut Özakman'ın "Diriliş" ve "Şu Çılgın Türkler" kitaplarını bu yöntemle okuduk."

Makam şoförü Sadık Köse ve koruma Nesimi Ferahoğlu ise başlangıçta biraz yadırgadıkları bu duruma sonradan alıştıklarını belirterek, "Artık hocamız her araca bindiğinde kitap okumasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber