AKP yeni döneme kadro değişikliği beklentisiyle girdi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 03 Ekim 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP yeni döneme kadro değişikliği beklentisiyle girdi. Maliye, Bayındırlık ve Sağlık bakanları başta olmak üzere 4-5 bakanın değişeceği belirtilirken, 'kadın grup başkanvekili' de gündemde.

Meclis'in açılmasıyla birlikte yoğunlaşması beklenen siyasi gündemde, kabine değişikliği söylentileri de öne çıkmaya başladı. Uzun süredir konuşulmasına rağmen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, kabine değişikliğine gidip gitmeyeceği AKP'liler arasında en büyük merak konularından birini oluşturuyor.

1 YIL SÜRELERİ VAR...

Erdoğan'ın, hakkındaki iddialar nedeniyle genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Şaban Dişli'nin yerine herhangi bir ismi belirlememesi, kabine ve parti yönetiminde bir değişikliğe gideceğinin güçlü sinyali olarak algılanıyor. AKP kulislerinde, Erdoğan'ın, bayram tatilinin ardından Meclis'in normal mesaisine başlamasıyla birlikte hem Meclis, hem kabine, hem de parti yönetiminde değişikliğe gideceği konuşuluyor. Erdoğan'ın, Dişli'nin yerine atama yaparken, kabinede de 4-5 bakan değişikliğine gideceği belirtiliyor. Erdoğan'ın değiştirmeyi planladığı isimler arasında Maliye, Bayındırlık ve Sağlık bakanlarının olduğu ifade ediliyor. Başbakan Erdoğan'ın, değişimi grup yönetimine de yansıtacağı ve henüz 1 yıl görev süreleri bulunan 2 grup başkanvekilinin yeni dönemde nöbeti başka arkadaşlarına devretmelerini isteyeceği konuşuluyor.

BİR 'İLK'E İMZA ATACAK

Meclis'te kadınların daha çok temsili konusundaki tavrıyla bilinen Başbakan'ın, bu dönem grup başkanvekilliklerinden birine bir kadın milletvekilini oturtmaya hazırladığı da kaydediliyor. Erdoğan'ın, koltuğa bir kadın milletvekilini oturtarak, kadınların siyasetteki yerlerinin daha da güçlenmesi konusunda bir ilke imza atacağı belirtiliyor.

Şerife ÜSTÜNER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber