Birleşik Kamu İş ve BASK saldırıyı kınadı

Haber Giriş : 04 Ekim 2008 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, PKK terör örgütü'nün Aktütün Karakolu'na düzenlediği saldırıyı kınayarak, terörü insanlık suçu saymayanların ?hicap duyması? gerektiğini ifade etti.

BASK Genel Başkanı Resul Akay yaptığı açıklamada, bütün sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin terörü bir insanlık suçu olarak kabul etmelerinin ve teröre karşı ortak bir dil kullanmalarının zamanının geçmekte olduğunu kaydetti. Akay, ?Terörü insanlık suçu saymayan kişi ve kuruluşların bu haince saldırı karşısında utanmaları gerekir? dedi.

Terörle mücadele edecek özel kuvvetlerin bir an önce yetiştirilmesi ve terör bölgelerine sevk edilmesinin zorunlu hale geldiğine işaret eden Akay, iktidar partisinin terör örgütüne karşı daha etkili ve kararlı stratejiler geliştirmesi gerektiğini de ifade etti.

-BİRLEŞİK KAMU-İŞ'IN MESAJI

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli de, yaptığı açıklamada, "Terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne seren bu alçakça saldırıyı" şiddetle kınadıklarını kaydetti. Adıbelli, "Ülke bütünlüğümüzü hedef alan bölücü terör örgütünün hain saldırılarına karşı en güzel yanıtı ulusumuz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima birlik ve bütünlük içinde olarak verecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısına yönelik saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Adıbelli, hükümetten de "özgürlük, demokrasi gibi değerleri gerekçe göstererek terörü destekleyenlere, besleyenlere, teröristlerle diyalog içinde olanlara" karşı etkin ve kararlı bir tutum sergilemesini beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber