Şehitlerimizi uğurluyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2008 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Piyade Onbaşı Halil İbrahim Arılık'ın cenazesi toprağa verildi

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Piyade Onbaşı Halil İbrahim Arılık'ın cenazesi, Denizli'de toprağa verildi.

Şehit Jandarma Piyade Onbaşı Arılık için Delikliçınar Yeni Camisi'nde düzenlenen törene, şehidin babası Duran, annesi Elif Ayşe, ablaları Ayşe ve Meryem Arılık ile yakınları, AK Parti, MHP ve DSP milletvekilleri, Denizli Valivekili Abdullah Acar, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüdar Toptaş, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tuğgeneral Faik Canbolat, şehit babası Duran ve annesi Elif Ayşe Arılık'a başsağlığı dileğinde bulundu. Baba Duran Arılık, oğlu Halil İbrahim'in bayramda çektirdiği son fotoğrafı cep telefonundan Tuğgeneral Canbolat'a gösterdi.

Şehit Onbaşı Arılık'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra bir süre kortej eşliğinde eller üzerinde taşındı.

Top arabasına konulan şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Beyağaç ilçesine bağlı Kapuz köyüne götürüldü.

Caminin çevresindeki binalara Türk bayrakları asıldığı gözlenirken, balkonlara çıkan vatandaşlar alkışlarla şehit cenazesini uğurladı.


Şehit Uzman Çavuş Cahit Yıldırım toprağa verildi

- Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan uzman çavuş Cahit Yıldırım, Erzurum'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Lalapaşa Camisi avlusunda kılınan cenaze namazına, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tunay Bilge, Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan, Yıldırım'ın ailesi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan, cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze töreni sırasında Yıldırım'ın babası Nurettin Yıldırım, eşi Nur ile çocukları Senasu, Nazlıcan ve Furkan gözyaşlarını tutamadılar.

Yıldırım'ın eşi Nur Yıldırım'ın, güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Şehit Yıldırım'ın cenazesi daha sonra, omuzlarda cenaze arabasına konularak, kalabalık bir grup eşliğinde Karskapı Şehitliği'ne götürüldü.

Cenazenin şehitliğe götürülüşü sırasında vatandaşlar yolda sık sık durarak saygı duruşunda bulunup, terör örgütü aleyhine sloganlar attılar. Cenaze daha sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.


Şehit Piyade Er Ramazan Yeşil'in cenazesi toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütü üyelerince yapılan saldırıda şehit olan Piyade Er Ramazan Yeşil'in cenazesi Antalya'nın Serik ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Piyade Er Ramazan Yeşil'in (21) cenazesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Morgu'ndan askeri törenle alınarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konuldu.

Konvoy eşliğinde Serik ilçesine götürülen cenaze, ilçe girişinde vatandaşlar tarafından karşılandı. Cenaze, Serik Merkez Camisi önündeki Çınaraltı meydanına getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehit Piyade Er Yeşil'in yakınları, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Antalya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Abdullah Aşık, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu ve Abdurrahman Arıcı, CHP Antalya milletvekilleri Hüsnü Çöllü, Osman Kaptan, Atila Emek, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı sırasında şehit Ramazan Yeşil'in babası Ali Yeşil ile kardeşleri Emrah ve Doğukan Yeşil, Antalya Valisi Yüksel'in yanında saf tuttular. Cenaze namazını Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser kıldırdı. Müftü Yeleser, vatandaşlardan cenazeyi alkışlamamalarını istedi.

Cenaze namazının kılındığı sırada rahatsızlanan anne Havana Yeşil, sağlık görevlileri tarafından bir sandalyeye oturtularak kontrolden geçirildi.

Namazın ardından Şehit Piyade Er Yeşil'in naaşı, askerlerin omuzunda Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konuldu.

Şehit Piyade Er Ramazan Yeşil'in cenazesi, ilçe merkezindeki törenin ardından, Zırlankaya köyündeki evine getirildi. Yeşil için evde dua okunduğu sırada, törende görevli bir jandarma er, gözyaşlarını tutamayarak hıçkırarak ağlamaya başladı.

Cenaze, evde duaların okunmasının ardından askerler ve vatandaşların omuzunda Zırlankaya köyü mezarlığında törenle toprağa verildi.


Şehit Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak'ın cenazesi toprağa verildi

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak'ın cenazesi, Kocaeli'de toprağa verildi.

Şehit Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak'ın Asker Hastanesinden alınan cenazesi önce Çayırova ilçesindeki evine, buradan da törenin yapılacağı Çoban Mustafapaşa Camisi'ne getirildi.

Şehidin annesi Kadriye, babası Kemal Küçüksolak ile kardeşleri, uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra, Gebze Müftüsü Muhammet Gevher tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Cenazenin omuzlara alınarak top arabasına taşınması sırasında, törene katılan çok sayıda vatandaş terörü lanetleyen sloganlar attı.

Şehit Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak'ın cenazesi, top arabasındaki tören geçidinin ardından Gebze Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Törene, şehidin Kastamonu'dan gelen yakınları ve silah arkadaşlarının yanı sıra Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık ve Eyüp Ayar, MHP Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Nurhan Kahyaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İrfan Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Eser'in cenazesi toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser (25) Mersin'in Silifke ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Eser için Merkez Alaaddin Camisinde düzenlenen törene şehidin yakınları, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Vali Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, İl Jandarma Komutanı Ünal Ayvazoğlu ile bazı milletvekilleri katıldı.

Öğleyin kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında top arabasına taşınan şehidin cenazesi, Silifke Mezarlığındaki Şehitlikte toprağa verildi.

Bu arada, törene katılan çok sayıda vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla yaptıkları yürüyüş sırasında terör örgütüne lanet yağdırdı.

Törene katılan Bakan Tüzmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi.

Bakan Tüzmen, "Biz bir ölür, bin diriliriz. Bu devleti bölmeye kimsenin gücü yetmez. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, şehitlerimizin kanını yerde koymayız" diye konuştu.


Şehit uzman Çavuş Hasan Aygör'ün cenazesi toprağa verildi

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün cenazesi, Kırıkkale'nin Keskin ilçesi Armutlu köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehit Aygör'ün ailesi, yakınları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şehit Aygör'ün cenaze namazı, çevre köylerden gelen vatandaşların da katılımıyla köy meydanında kılındı. Namazının ardından şehidin cenazesi askerlerin omuzunda köy mezarlığına getirildi.

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Başbakan Erdoğan, bakanlar ve kuvvet komutanları, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aygör, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.


Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can'ın cenazesi toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can'ın (30) cenazesi, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde toprağa verildi.

Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can'ın (30) cenazesi, sabah saatlerinde Osmaniye Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Buradan askeri yetkililer, ailesi ve yakınları tarafından alınan şehit Can'ın cenazesi, daha sonra Düziçi ilçesi Cumhuriyet Mahallesindeki baba evine getirildi.

Şehidin babası İbrahim Can, annesi Ayşe, kardeşleri Emine, Ülkü ve Duygu Can ile eşi Ayşe Can, evin önünde bir süre bekletilen tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Burada fenalaştığı gözlenen İbrahim Can, 112 Acil Servis görevlileri tarafından Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Daha sonra sloganlarla kortej eşliğinde İrfanlı Camisi'ne getirilen Şehit Can'ın cenazesi, kılınan namazdan sonra Düziçi Şehitliği'nde toprağa verildi.

Gaziantep'teki 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, cenazenin toprağa verilmesinin ardından, şehidin eşi bir çocuk annesi iki aylık hamile Ayşe Can'a, Türk Bayrağı ve şehidin fotoğrafını teslim etti, "O bizim de evladımız. Kesinlikle evladımızın kanını yerde bırakmayacağız" dedi.

Törene, şehidin ailesi, yakınları, Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, MHP Milletvekili Hakan Coşkun, Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Osmaniye Garnizon Komutanı Kurmay Albay Davut Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Sayit Kaya, kaymakamlar, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Şehit Piyade Er Davut İlbaş'ın cenazesi toprağa verildi

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Davut İlbaş'ın cenazesi, Siirt'te toprağa verildi.

Şehit Piyade Er İlbaş'ın cenazesi, dün akşam helikopterle Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına getirilerek, morga konuldu. Sabah saatlerinde morgtan alınan İlbaş'ın cenazesi, Merkez Carşı Camisi'ne getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehidin ailesi, yakınları, Siirt Valisi Necati Şentürk, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Belediye Başkanı Mervan Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Topçu Yüzbaşı Bayram Bozkurt tarafından şehidin öz geçmişi okunduktan sonra cenaze namazı kılındı. Tören sıranda şehidin babası Süleyman İlbaş ve daha önce Şırnak'ta askerlik yaptığı öğrenilen ağabeyi Ahmet İlbaş'ı, Vali Şentürk ile 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ayaş teskin etmeye çalıştı.

Vali Şentürk, şehidin babası Süleyman İlbaş'a, "Bir evladını kaybettin ama artık bu gün bir milyon Mehmetçik senin evladındır" dedi.

Şehit Er İlbaş'ın cenazesi, bayraklı kortej eşliğinde Aydınlar yolu üzerinde bulunan Zevye Mezarlığı'na götürüldü. Cenazeye katılanlar, mezarlığa kadar "Türk-Kürt Kardeştir", "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler Ölmez" sloganları atarak yürüdü.

İlbaş'ın cenazesi, saygı atışının ardından defnedildi.

Mezarlıkta şehidin annesi Dere ve eşi Asime İlbaş ağıtlar yakarken, yakınları acılı kadınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin rahatsızlanan bazı yakınları hastaneye kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber