Kayıp Uzman Çavuş'un evinde çaresiz bekleyiş

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ekim 2008 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halife YALÇINKAYA- Kaan GÜZEL/SİVAS, (DHA)

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit düşen 15 asker ile kayıp 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Erturhan'ın Sivas'taki baba ocağındaki çaresiz bekleyiş devam ediyor.

Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıda önce ?şehit oldu' denilen, daha sonra Genelkurmay'ın açıkladığı şehit listesinde adı yer almayan evli ve 1 çocuk babası 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Erturhan'ın Sivas'ın Kılavuz Mahallesi'ndeki bulunan evinde çaresiz bekleyiş sürüyor. İlk gün ?Oğlunuz şehit oldu? haberini verdikten sonra eve hiçbir yetkilinin gelip bir açıklama yapmadığını söyleyen ağabey Ahmet Erturhan, ?İlk gün iş yerimden beni çağırdılar. Askeri yetkililer kardeşimin şehit olduğu haberini bana verdi. Daha sonra açıklanan şehit isim listesinde kardeşimin isminin olmadığını söylediler. 3 gündür kardeşimin akibetiyle ilgili yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. Kayıp mı, yaralı mı, şehit mi bilmiyoruz. Bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Hiçbir şey söylemiyorlar? dedi.

Amcasının oğlu Yüksel Erturhan, ?Bize bir şey söylenmiyor. Biz yanlızca kendi imkanlarımızla ulaşabileceğimiz yerlere ulaşıp bilgi almaya çalışıyoruz. Fakat hiçkimse bize ?şehit oldu, kaçırıldı, yaralandı' şeklinde haber vermiyor. Biz de çaresizlik içinde bekliyoruz? dedi. Yüksel Erturhan, şunları söyledi:

?Sadece Belediye Başkanı Sami Aydın ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal eve geldi. Onun haricinde askeriyeden ve Valilik'ten hiçkimse gelip bize bir bilgi vermedi. Herhangi bir bilgi alamıyoruz. Olumlu ya da olumsuz bir haber alamadık. O yüzden beklemekten başka bir çaremiz yok biz de bekliyoruz.?

Geçen cuma gününden bu yana Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Erturhan'ın baba ocağında çaresiz bekleyiş devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber