Öğrenci affı 2000 yılından başlayacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Ekim 2008 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği af tasarısı Meclis gündemine geldi. Çeşitli nedenlerle üniversiteden 28 Haziran 2000'den itibaren, ilişiği kesilenlere okullarına devam edebilmeleri için sınav hakkı verilecek. Öğrencilere şu haklar tanınacak:

* Meslek yüksekokulları ve fakültelerden ilişiği kesilen öğrencilere, devamsızlıktan kaldıkları dersler için 1 eğitim öğretim yılı, dönemlik dersler için 1 dönem devam etme hakkı ve 4 sınav hakkı verilecek.

* Devam şartını yerine getirip başarısız olan öğrencilere ise başarısız oldukları dersler için 4 sınav hakkı; başarısız oldukları derslere 1 eğitim öğretim yılı, dönemlik dersler için 1 dönem devam etme hakkı, devam zorunluluğu bulunmayan dersler için 4 sınav hakkı tanınacak.

AÇIKÖĞRETİME YENİ KAYIT HAKKI

* Not ortalaması nedeniyle sınıfta kalanlar bir üst sınıfa 1 eğitim öğretim yılı devam edecek. İstedikleri 3 dersten not yükseltmek için 2 sınav hakkı, not ortalamasından mezun olamayanlara, 3 dersten not yükseltmek için 2 sınav hakkı verilecek.

* Af kapsamında verilen sınav ve devam hakkının kullanılmasından sonra başarılı olanlar diğer öğrenciler gibi derslerine devam edecek.

* Açık öğretimde okurken kaydı silinenlere yeniden kayıt hakkı verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber