7 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 07 Ekim 2008 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-SİYASİ PARTİ GRUPLARI TOPLANIYOR

-TBMM'de sırasıyla MHP, AKP, DTP ve CHP parti grupları toplanıyor.

-Parti gruplarında siyasi gelişmeler liderler tarafından değerlendiriyor. (Saat: 10.30/11.30/12.30/13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL FİNLANDİYA'YA GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üç günlük resmi bir ziyaret için Finlandiya'ya gidiyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı yapıyor. (Saat: 16.00)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM yeni yasama yılındaki ilk mesaisine denetim konularıyla başlıyor. Genel Kurul'da çalışmalarını tamamlayan Türkçe Komisyonu'nun raporu ele alınıyor. (Saat: 15.00)

-ÇEK BAŞBAKANI TOPOLANEK ANKARA'DA

-Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak resmi bir ziyaret çerçevesinde Ankara'ya geliyor.

-BAKAN ŞAHİN HÜKÜMLÜLER SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPIYOR

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler tarafından üretilen ürünlerin yer aldığı Zafer Çarşısı'nda açılacak olan serginin açılışını yapıyor. (Saat: 10.00)

-AB GENEL SEKRETERLİĞİ'NDEN ?TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ GELİŞTİRME? SEMİNERİ

-Başbakanlık AB Genel Sekreterliği, Hotel Midi'de ?Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirme? konulu bir seminer düzenliyor.

-Seminerin açılış konuşmasını Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan yapıyor. (Saat: 9.00)

-HALKBANK'TAN TERMAL TURİZME KREDİ DESTEĞİ

-Halkbank ile Kızılcahamam Akasya Yatırım İnşaat Turizm A.Ş. arasında 2 bin 623 adet termal devre mülkün satışında faizli kredi verilmesine imkan sağlayan protokol imzalanıyor.

-İmza törenine Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru ve Kızılcahamam Akasya Yatırım İnşaat Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydın katılıyor. (Saat: 11.00)

-DİYANETTE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

-Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerinin yeni görevlerine başlamaları nedeniyle tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenleniyor. (Saat: 11.30)

-TÜRK EĞİTİM-SEN'İN TERÖR PROTESTOSU

-Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Aktütün Karakolu'na yapılan terör saldırısını Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto ederek bir basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.00)

-GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 2008-2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLIYOR

-Gazi Üniversitesi'nde 2008-2009 eğitim-öğretim yılı üniversitenin rektörlüğünde düzenlenecek törenle başlıyor. (Saat: 11.00)

-RTÜK'TEN MEDYA OKURYAZARLIĞI PANELİ

-Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Zahid Akman, Üst Kurul tarafından İstanbul Ortaköy Princess Otel'de 2 gün sürecek olan ?Çocuk Gerçeği ve Medya Okuryazarlığı Dersinin Önemi? konulu uluslararası panelin açılışını yapıyor. (Saat 10.00)

-İSTANBUL ULUSLARARASI SİGORTACILIK KONFERANSI

-?İstanbul Uluslararası Sigortacılık Konferansı? Aksigorta ve Cenevre Birliği'nin (The Geneva Association) ev sahipliğinde Four Seasons Hotel'de yapılıyor.

-Konferansa, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı ve Aksigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kozanoğlu ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı katılıyor. (Saat: 10.00)

-GÜVENLİK KONSEYİ İÇİN ?SEÇİM YARIŞI? BAŞLIYOR

-Türkiye'nin de aday olduğu, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi olmayan beş üyeliğine ilişkin seçim süreci, 16 Ekim'de Genel Kurul'da başlıyor. Batı Avrupa ülkelerine ayrılan iki üyelikten biri için yarışan Türkiye, çabalarını hızlandırdı.

-Dışişleri Bakanı Babacan, seçimin başlamasından birkaç gün önce New York'a gidecek. Ankara, yeterli oy desteğinin sağlanması konusunda ?umutlu ancak temkinli? görülüyor.

-SEKİZ AYLIK HAMMADDE İTHALATI 110.6 MİLYAR DOLAR

-Türkiye'nin yılın ilk sekiz ayındaki hammadde ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40.1 artarak 110.6 milyar dolara ulaştı. Sekiz ayda 92.4 milyar dolar olan toplam ihracat, sadece hammadde ithalatını bile karşılamadı.

-Aynı dönemde yatırım malları ithalatı yüzde 17.2 artarak 19.3 milyar, tüketim malı ithalatı da yüzde 34 artışla 15.1 milyar dolar oldu.

-DIŞ TİCARETİN ÖNEMİ GENÇLERE ANLATILACAK

-Yıllık ihracatın 132.8 milyar dolara ulaştığı dönemde, gençlere dış ticaretin önemi anlatacak. XI. Dış Ticaret Haftası kapsamında gerçekleştirilecek olan Dış Ticaret Gençlik Kurultayı'nda ayrıca Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın başkanlığını yaptığı bir panel yapılacak.

-ÖĞRETMENLERE GÖRE TÜRKİYE EĞİTİMDE YERİNDE SAYIYOR

-Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim konusunda dünya standartlarının yakalandığını açıklamasına karşın, öğretmenler bu fikri onaylamıyor. Okullarda görev yapan öğretmenlerin yüzde 79'u Millî Eğitim Bakanlığı'nın yönlendirdiği Ulusal Eğitim sisteminin içeriğinin, öğretim materyalleri ve çalışma yöntemleri temelinde dünyadaki son gelişmeleri takip edemediğine inanıyor.

-Öğretmenlerin büyük bir kısmı da öğrencilerin inançları nedeniyle ayrımcılığa tabi tutulmasına karşı etkili bir korumanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınmadığını açıkladı. Öğretenlerin yüzde 85'i gibi büyük bir bölümü Bakanlığın ayrımcılığı engelleyecek önlemleri almadığını düşünüyor.

-Öğretmenlerin yüzde 79'u ise eğitim sisteminin öğrencilerin güvenlik, sağlık, takdir edilme gibi temel gereksinimlerini karşılamaktan çok uzak olduğu görüşünde birleşti. Öğretmenler, eğitim sistemi ile ilgili yeni çalışmaların ise kendilerinden hiçbir görüş alınmadan yapıldığını açıkladı.

-TÜRK FİLMLERİ, MACAR SİNEMALARINDA "VİZYON FİLMİ" OLMA YOLUNDA

-Son yıllarda yurt içinin yanı sıra, yurt dışında da adından övgüyle bahsedilen Türk sineması, Macaristan'da düzenlenen Türk Filmleri Haftası'nda büyük ilgi gördü. Gala filmi ?Cennet?le 400 Macar seyirciye ulaşılırken, hafta boyunca Macaristan'daki salonlar tamamen doldu.

-FİYAB Yönetim Kurulu Başkanı Galip Gültekin, Türk Filmleri Haftası'nı gerçekleştirirken, Türk filmlerinin Macar sinemalarında vizyona girmesiyle ilgili olarak ön görüşmeleri yaptıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber