İşçi partisinin gençlik örgütleri cenazelerde ön saflarda...

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Ekim 2008 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit cenazesinde Cumhurbaşkanı Gül'ü hedef alan provokatörlerin Ergenekon zanlısının lideri olduğu TGB üyeleri olduğu ortaya çıktı. Gruptan 10 kişinin Ankara'dan topluca Eskişehir'e gitti

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün Eskişehir'de katıldığı şehit Jandarma Astsubay Hasan Önal'ın cenaze töreninde yaşanan provokasyon girişiminin altından CHP ve İşçi Partisi'ne yakınlığı ile tanınan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın cenaze törenlerinin yapılacağı il emniyet müdürlüklerini bilgi notuyla Ergenekon eylemleri için uyardığı öğrenildi.

ŞEHİT CENAZELERİNİ HEDEF ALDILAR

CUMHURİYET Mitingleri'ni hükümet karşıtı pankart ve sloganlarla provoke etmek istedikleri Ergenekon iddianamesinde de yer alan Türkiye Gençlik Birliği'nin Aktütün Jandarma Karakolu'nda şehit düşen 15 askerin cenaze törenlerini de hedef aldığı ortaya çıktı. Şehit cenazelerinin kaldırılacağı illerin Emniyet Müdürlüklerinin törenlerden önce Genel Müdürlük İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından bir yazı ile uyarıldığı öğrenildi.

TÜRKKAN VE PERİNÇEK GRUBU

PROVOKASYON olabileceği uyarısının yer aldığı bilgi notunda, hangi grupların kullanılacağı da belirtildi. Notta, Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Adnan Türkkan'ın başkanlığını yaptığı TGB ile aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Doğu Perinçek'in lideri olduğu İP'in Öncü Gençlik grubuna dikkat edilmesi istendi.

ANKARA'DAN TOPLUCA GİTMİŞLER

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün katıldığı Şehit Astsubay Hasan Önal'ın cenaze töreninde pankart açıp provokasyan yapmak için 10 kişilik grubun Ankara'dan Eskişehir'e toplu olarak gittiği emniyet kaynaklarından bildirildi. Eskişehir polisinin takip altında tutulduğu grubun vatandaşlar arasına karışarak halkı provoke ettikleri kaydedildi.

Ergenekon'dan CHP'ye

ERGENEKON Terör Örgütü'nün hedefleri doğrultusunda organize edildiği iddia edilen Cumhuriyet Mitingleri'nde de provokatif eylemlere imza atan TGB'nin Kurucu Genel Baykanı Adnan Türkkan da Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Türkkan, bir hafta sonra CHP'nin TBMM Grup Toplantısı'na katılarak en ön sıralara oturmuştu. CHP'li Baytok, TBMM'ye verdiği önergede Cumhurbaşkanı Gül'ü protesto edenlerin neden gözaltına alındıklarını sordu.

ZAFER KÜTÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber