Kortizon almadan sedef tedavi ediliyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Ekim 2008 10:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Dr. Türkan Aksöz, sedefin hayat boyu devam eden kronik bir deri hastalığı olduğunu belirterek kortizonsuz olarak uyguladıkları tedaviyle 3 ayda çok başarılı sonuçlar aldıklarını vurguluyor

Lut Gölü'nden elde edilen tuz, sedef hastaları için umut oldu.SAĞLIK SERVİSİ

Deride kırmızı ve beyaz döküntülerle kendini gösteren ve kişiden hayat boyu ayrılmayan bir hastalık olan sedef, toplumda çok sık rastlanıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Türkan Aksöz, sedefe neden olabilecek faktörleri şöyle anlatıyor:

"Sedef, kronik bir deri hastalığıdır ve hayat boyu devam eder. Sedefin belli bir derecede genetik gelişli olduğu, hayatın herhangi bir anında çeşitli fiziksel ya da psikolojik travmaların bunları tetiklediği düşünülmektedir. Stres, sedefin başlamasında, sürmesinde ve alevlenmesinde çok önemli bir etken."

LUT GÖLÜ'NDEN GELEN ŞİFA

Nedeni bilinmeyen bir hastalık olduğu için sedefin kesinleşmiş bir tedavisinin de olmadığını söyleyen Dr. Aksöz, tedavi konusunda şu bilgileri veriyor: "Sedefin de türleri vardır. Klasik sedef daha ziyade dirsekleri, dizleri, kalça bölgesini tutan ya da saçlı derede görülen, el ve ayakları bazen tırnakları tutabilen ve çeşitli büyüklükteki lezyonlarla kendini gösteren bir hastalıktır. Bu damla şeklinde de olabilir, biraz daha büyük de olabilir. Biz burada kortizonsuz doğal ürünlerle sedef tedavisi gerçekleştiri-yoruz. Tedavide Lut Gölü'nden elde edilen hormonsuz, kortizonsuz, doğal ürünler kullanıyoruz. İlaçların uygulanmasından sonra ilk iyileşme belirtileri 3-4 hafta sonra kendini gösteriyor. Tedavide birkaç aydan üç yıla kadar kişinin cildi temiz olur. Tüm dünyada binlerce kişi bu yöntemle tedavi edildi. Türkiye'de yeni başladık ve bugüne kadar 300'e yakın hasta baktık. Ve muntazam kullananlarda başarı oranı yüzde 90."

Sedefi olanlara öneriler

Bazı ilaçların veya tedavinin birden kesilmesi hastalığın başlamasında etkili olabilir.

Doğal güneş ışığının sedef üzerine olumlu etkisi vardır. Ancak deride yanık oluşturacak kadar güneşlenmek sedefi alevlendirebilir.

Kaşımak da sedefi alevlendirebilir.

Deriye fiziksel travma, enfeksiyonlar (farenjit), psikolojik stres ve bazı ilaçlar gibi çevresel faktörler ailesinde sedef hastalığı olmayan kişilerde bile sedefin başlamasını sağlayabilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber