3G ihalesi 28 Kasım'da

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Ekim 2008 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Telekomünikasyon sektörünün dört gözle beklediği üçüncü nesil telefon hizmeti (3G) için yapılacak ihalenin tarihi sonunda netleşti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ihalenin tarihini 28 Kasım olarak açıkladı. Yıldırım, insanların bu teknolojiye ihtiyacı olduğunu belirterek, Telekomünikasyon Kurumu'nun (TK) ihale için hazır olmasını istedi. TK Başkanı Tayfun Acarer de ihalenin Kasım'da yapılmasıyla vatandaşın 3G hizmetini 2009'un Mart-Nisan aylarında almaya başlayabileceğini aktardı. CeBIT Bilişim Eurasia ve Bilişim Zirvesi 08'in ortak açılışı, TÜYAP Kongre Merkezi'nde yapıldı. Toplantı öncesinde, Aktütün şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İSTANBUL'A BİLİŞİM VADİSİ

Burada konuşan Bakan Yıldırım, İstanbul'un artık turizm, kültür kenti olmak yanında bilişim kenti de olacağını aktararak, bu nedenle CeBIT'in İstanbul'da yapıldığını söyledi. Yıldırım, İstanbul'a aynı zamanda bilişim vadisi de kurulması kararını aldıklarını kaydetti. Cep telefonunun, vatandaşların cebinde taşıdığı bir alet olmaktan çıktığını ve bir yaşam tarzı haline geldiğini aktaran Yıldırım, ?Türk Telekom sabitte, Turkcell de seyyahta, bu iki kurum bizim gözbebeğimiz. Birini diğerinden ayırt etmeyiz. Ufak tefek diğer firmaları da yanınıza alın, durmak yok. Anlaşıldı mı? diye konuştu.

Turkcell, çiftçinin de yanında

Turkcell'in fuardaki standında en çok dikkat çeken alanlardan biri de Telemetri bölümü. Turkcell'in Kurumsal Servisler Kıdemli Uzmanı Ahmet Alpago, ?Çiftçilerimize ısı, nem, ışık, toprak nemi ve toprak sıcaklığı gibi bilgiler sunuyoruz? dedi. Turkcell'in diğer yenilikçi uygulaması da pilot bölgelerde çalışmalarının sürdürüldüğü yangınla ilgili erken uyarı sistemi projesi. Turkcell'in Mobil Çözümler Projesi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de CeBIT'te düzenlenen bir törenle verildi.

Herkesin 3G'ye ihtiyacı var

Binali Yıldırım, sektörün kullanıcı yanında üretici olarak da gelişmesi gerektiğini belirterek, ?Sektör olarak gelişme gösterirken hızlı bilgi akışına ihtiyacınız var, 3G'ye ihtiyacınız var. 28 Kasım'da ihalesini yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun. TK da kendisini buna hazır hale getirsin. Emrivaki oldu ama kusura bakmasınlar. İnsanların buna ihtiyacı var? dedi. Yıldırım, seneye bilişim alanında atılacak adımlar konusunda da şunları söyledi: ?2009'un ilk çeyreğinde de sabit telsiz iletişimi olan wimax lisanslarını vereceğiz. Bilişim ve gelişimin önünü açacağız. 9 Kasım'da numara taşınabilirliği başlarken, seneye sabit hatları da taşınabilir hale getireceğiz. Mobil sanal şebeke işletmeciliğine yönelik vergi sorununu da yine seneye çözeceğiz. Şehir içi sabit görüşmeleri de rekabete açacağız. Bu arada sektörün altyapısı eksik kalıyor. Yurtdışı çıkış ve yurtiçi hatları kuvvetlendirin.?

Deniz ÇİÇEK/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber