Haşim Kılıç: Ak Parti ve türbanda gerekçeli karar önümüzdeki hafta

Haber Giriş : 08 Ekim 2008 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP hakkında açılan kapatma davası ve üniversitelere türban takma serbestisi getiren anayasa değişikliğinin iptaline ilişkin verdikleri kararların gerekçesinin önümüzdeki hafta içerisinde yayınlanacağını söyledi.

- Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP'nin kapatılması ve Üniversitelerdeki türban serbestisi konusundaki davaların gerekçeli kararlarının önümüzdeki hafta Kurul'a geleceğini belirterek, ?Önümüzdeki hafta sonu Kurul'dan geçerse Resmi Gazete'de yayınlanacak? dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Hasan Doğan'ın anısına düzenlenen Ampute Futbol Turnuvasının açılış törenine katılan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin AKP'nin kapatılması ve türbanla ilgili gerekçeli kararının ne zaman açıklanacağına yönelik soruya Kılıç, ?Bu hafta son redaksiyon gerçekleştikten sonra önümüzdeki hafta Kurul'a gelecek. Kurul'da gerekli redaksiyon yapıldıktan sonra önümüzdeki hafta sonu itibari ile geçmiş olur. Geçerse Resmi Gazete'de yayınlanacaktır? cevabını verdi. Kılıç gazetecilerin Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu hakkındaki davanın ne zaman görüşüleceği yolundaki soruya ise, bunun şimdilik gündemlerinde olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber