Lise öğrencileri, binlerce kişinin kredi kartı bilgisi ile yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Binlerce vatandaşın kredi kartı, interaktif banka ve kimlik bilgilerine ulaşan liseli öğrencilerin de içinde olduğu 4 kişilik bilişim suçları çetesi, polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin elindeki dokümanlarla birlikte internet alışverişinden elde ettikleri eşyalara da el konuldu. Yakalanan 4 kişiden 2'sinin lise öğrencisi olması dikkat çekti.

Hesaplarından alışveriş yapıldığını fark eden vatandaşlar, polise şikayet edince, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçarcılık ve Organize Suçlar Şubesi, hemen operasyona başladı. Önce yapılan alışverişlerin hangi adrese ve kargo firmasına gönderildiği tespit edildi. Ardından, vatandaşın kredi kartları ile yapılan alışverişler sonrası sipariş verilen eşyalar kim tarafından alındığı tespit edildi ve bu sayede elde edilen şüpheliler izlenmeye başlandı.

Kocaeli Körfez, Derince ilçeleri ve Kuruçeşme beldesinde oturan ikisi lise öğrencisi 4 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda bilgisayarlar, yapılan alışverişlerden elde edilen elektronik eşyalar ve giyim eşyaları ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin elinde bulunan ve binlerce insanın kimlik ve banka bilgileri kayıtlı flaş bellek de ele geçirildi. Böylelikle binlerce kişinin parası polisin bu operasyonu sayesinde cebinde kaldı.

Operasyonda bu işten daha önce sabıkası bulunan lise öğrencisi Onur C. ve Uğurcan U. ile Sefa S. ve Muhammet G. savcılığa çıkardı. Savcı 4 genci tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. Sorgularında zanlıların İstanbul bağlantılı çalıştıkları ve kendi adreslerini kullanarak, bilişim örgütüne destek sağladıkları bilgisine ulaşıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber