11 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 11 Ekim 2008 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL YURDA DÖNÜYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Finlandiya ve Estonya'yı kapsayan 3 günlük resmi ziyareti sonrasında Türkiye'ye dönüyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, yurda döndükten sonra Ankara'da Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 13.15)

-ERDOĞAN REHN VE WILSON'I KABUL EDECEK

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ve ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ı İstanbul Ofisi'nde kabul ediyor. (Saat: 10.15/18.15)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN MARMARAY PROJESİ SON TÜP GEÇİŞ KAPISI AÇILIŞINDA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray Projesi kapsamında yer alan son tüpe ait geçiş kapısının açılışını gerçekleştiriyor. (Saat: 11.00)

-ERDOĞAN'IN KABÜLLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sırasıyla Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Celal Korkut Yıldırım ve heyeti ile Ağrı Milletvekilleri ve Ağrılı işadamlarını İstanbul Ofisi'nde kabul ediyor. (Saat: 15.30/17.00)

-BAKAN AKDAĞ ?TABİP VE TOPLUM GÖZÜYLE TAM GÜN'E BAKIŞ? PANELİ'NDE

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası'nın Başkent Öğretmenevi'nde düzenleyeceği ?Tabip ve Toplum Gözüyle Tam Gün'e Bakış? Paneli'ne katılarak açılış konuşmasını yapıyor. (Saat: 14.00)

-YENİ OLUŞUM HAREKETİ LİDERİ ŞENER HAKSEN GENEL KURULU'NDA

-Kamu Çalışanları ve Hak Sendikaları Konfederasyonu 1. Olağan Genel Kurulu, Tes-İş Sendikası konferans salonunda yapılıyor.

-Genel kurula Yeni Oluşum Hareketi Lideri Abdüllatif Şener de katılıyor. (Saat: 11.00)

-TMMOB VE KESK'DEN ANKARA'DAKİ TOPLU TAŞIMA ZAMLARINA TEPKİ

-TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu ve KESK Ankara Şubeler Platformu 15 Ekim'den itibaren geçerli olacak toplu taşıma ve minibüs ücretlerindeki fiyat artışını protesto için Güvenpark'ta basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.30)

-DSP PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in başkanlığında DSP Parti Okulu'nda toplanacak olan DSP Parti Meclisi'nde terör, son ekonomik gelişmeler ve yerel seçim çalışmaları değerlendiriliyor. (Saat: 11.00)

-SHP PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI

-SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak parti meclisi toplantısı yerel seçimler, küresel ekonomik kriz ve terör sorunu gündem başlıkları ile toplanıyor. (Saat: 11.00)

-5.BOĞAZİÇİ KONFERANSI

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın katılacağı Türkiye ve AB ilişkilerinin ele alınacağı 5. Boğaziçi Konferansı Feriye Lokantası'nda yapılıyor. (Saat: 09.00)

-ASKERİ YÜKSEK İDARE MAHKEMESİ İKİ EŞLİ ÜSTTEĞMEN'İN MESLEKTEN ATILMASINA VİZE VERDİ

-Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, biri resmi nikahlı diğeri de imam nikahlı olmak üzere iki eşi bulunan üsteğmenin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarını sarsacak ahlak dışı hareketlerde bulunduğu iddiasıyla meslekten atılmasına onay verdi.

-YURTTAŞLARIN BORÇ YÜKÜ 120 MİLYARA YAKLAŞTI

-Bankalar ve diğer finans kuruluşlarından kullanılan tüketici kredileri ile bireysel kredi kartı borçlarının toplam bakiyesi 3 Ekim itibariyle 119.4 milyar YTL'ye ulaştı. Söz konusu borç stoku, yılbaşından bu yana yüzde 25.5 oranında 24.3 milyar YTL artış gösterdi.

-DIŞ TİCARET HAFTASI BAŞLIYOR

-İhracatın Türkiye'nin geleceği açısından taşıdığı önemin duyurulması ve ihracat bilincinin halkta yer edinmesinin sağlanması amacıyla düzenlenen ?11. Dış Ticaret Haftası? 13-19 Ekim'de yapılacak. Anıtkabir'in ziyaret edilmesiyle başlayacak olan Dış Ticaret Haftası'nın açılışı Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılımıyla gerçekleştirilecek.

-ÖĞRETMENLER MEB'DE ÇELİK'İ GÖRMEK İSTEMİYOR

-?Öğretmenlerin Gözü Kulağı? sloganı ile yayın yapan ?www.memuruz.net? tarafından öğretmenler arasında yaptığı geniş katılımlı ankete göre, öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i Bakan olarak görmek istemiyor.

-ÜNİVERSİTELERDE 4'LÜK SİSTEM KARIŞIKLIĞA NEDEN OLDU, YÖK OLAYA EL KOYDU

-Üniversitelerde 100'lük puan sisteminin 4'lük not sisteme dönüştürülmesi konusunda sıkıntıların yaşanması nedeniyle YÖK'e gelen şikayet sayısında önemli artış olması nedeniyle YÖK duruma el koydu. YÖK, 4'lük not sisteminin 100'lük karşılıklarını hazırlayarak üniversitelere gönderdi.

-112'NİN SİRENLERİ EN FAZLA KALP KRİZİ İÇİN ÇALDI

-Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 112 hızır acil servis en fazla medikal olaylar olarak adlandırılan kalp krizi, tansiyon hastalıkları, astım ve jinekolojik rahatsızlıklar için çağrıldı. 112 medikal olaylardan sonra en fazla trafik kazası ile iş kazaları geçirenlerin imdadına yetişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber