GATA'da görevli doçent, ölüleri tedavi edip devletten para almış!

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sağlık alanında faaliyet gösteren 7 kişilik şebeke çökertildi. Ölülere bile hasta föyleri düzenleyerek tedavi masrafı çıkaran şebekenin üyelerinden biri Gülhane Askerî Tıp Akademisi'nde albay rütbesiyle görev yapan doçent.

İstanbul'da cumhuriyet savcılığının başlattığı soruşturma sonucunda sağlık alanında faaliyet gösteren bir şebeke ortaya çıkarıldı. Şebekenin ölülere bile hasta föyleri düzenleyerek tedavi masrafları çıkarttığı, aynı hastayı bir dönem içerisinde defalarca tedavi etmiş gibi göstererek devletten para aldığı tespit edildi. Soruşturma sonucunda aralarında Gülhane Askerî Tıp Akademisi'nde albay rütbesiyle görevli bir doçent, bir hastane müdürü, bir profesör, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli bir doktorun da olduğu 7 kişi hakkında Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Üsküdar kaçakçılık savcısı Ersoy Yüce tarafından hazırlanan iddianamede yer alan bilgilere göre şebeke, Türkiye'de pek yaygın olamayan bir hiperbarik tedavi merkezi çerçevesinde faaliyet gösteriyor. Şebeke, SSK'lı hastaları tedavi ederken sahte faturalar ve gerçeği yansıtmayan sahte özel belgeler ile toplam 576 adet fatura tanzim ederek SSK kurumunu dolandırdı. Tedavi merkezine gelen hastaların her gün tedavi edilmiş gibi gösterildiği, sahte imza föyleri düzenlendiği, hastalara ait imzalar taklit edilerek tedavi masrafları çıkarıldığı ve gerçeğe aykırı yüksek bedelli sahte faturalar tanzim edilerek SSK'ya verildiği belirlendi. Bazı hastalar adına düzenlenen imza föylerinde ise hastaların aynı gün içerisinde birden fazla tedavi edildiği bile gösteriliyor.

İddianamede ayrıca şu ifadelere de yer verildi: "Yine bu tedavi merkezinde tedaviye başlayan bir kısım hastanın aslında ölmesine rağmen, ölümünden sonra da tedavi görmüş gibi ölmüş hastanın öldükten sonraki tarihlerdeki imzalarını içeren föyler tanzim edilerek, bu föylere göre fatura tanzim edilerek paranın SSK'dan tahsil edildiği belirlendi." Savcı Ersoy Yüce, usulsüzlüklerin yaşandığı Derya Hiperbarik Tedavi Merkezi'nin 4 Ağustos 2003 tarihinde ruhsat aldığını, 19 Ağustos 2005 tarihinde ise SSK ile sözleşme imzaladığını belirtti. Aralarında GATA'da görevli Tabip Albay Doç. Dr. Ş.Y., bir dönem İstanbul Tabipler Odası başkanlığına da adaylığını koyan Prof. Dr. R.M.K. gibi isimlerin de bulunduğu 7 kişi hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla dava açıldı.

Melik Duvaklı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber