YÖK'teki disiplin kuruluna Türk Eğitim Sen üyesi de katılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 Tarih ve 25882 Sayılı Resmi Gazete ile ?Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik? ile sendika temsilcisinin Disiplin ve Yüksek Disiplin Kurullarında yer almasının önü açılmıştır.

Bu değişiklik yapılmasına rağmen Yüksek Öğretimde disiplin kurullarına sendika temsilcisinin çağrılmaması üzerine yapılan yazışmalara olumlu cevap alınmayınca, konu yargıya taşınmıştır.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın eğitim çalışanları hakkında yapmış olduğu disiplin soruşturmalarında sendika temsilcisinin bulundurulup bulundurulmayacağına dair açılmış olan dava da, idare mahkemesi, eğitim çalışanlarımız hakkında yapılan disiplin soruşturmalarında sendika temsilcisinin de bulundurulması gerektiğine karar vermiştir.

Konu ile ilgili Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı bugüne kadar disiplin soruşturmalarında sendika temsilcisini davet etmemekteydi. Hukuk kurallarının tüm kamu kurumlarında aynı şekilde uygulanması gerektiği ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'nın da sendika temsilcisini disiplin ve yüksek disiplin kuruluna davet etmekle yükümlü olduğu mahkeme kararı ile tespit edilmiştir.

Mahkeme kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber