Emekli Astsubaylar Derneği'nden Hava Kuvvetleri Komutanı'na eleştiri

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ceylan, Aktütün Karakolu'na yapılan saldırı sırasında golf oynadığı için eleştirilen Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu'nun saldırıyı duymamasının mümkün olmadığını belirterek, "Komutanın yapması gereken hemen karargâhının başına dönmesiydi." dedi.

Aktütün ve Diyarbakır saldırılarıyla ilgili Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Ceylan, teröristlerin karakol baskınından önce Kuzey Irak bölge yöneticilerinden destek aldıklarını ileri sürdü. Teröristlerin kullandıkları ağır silahlardan bunun aşikâr bir şekilde ortaya çıktığını ifade eden Ceylan, büyük ve köklü bir devlet olan Türkiye'yi yönetenlerin, bu hainler ile bunlara yardım ve yataklık yapanlardan hesap sorması gerektiğini vurguladı.

Gerekli yasaların siyasi irade tarafından bir an önce çıkarılarak uygulamaya konulmasının şart olduğuna dikkat çeken Ceylan, "Akan kanı durdurmak için gerekenler derhal yapılmalıdır. AB ülkeleri ve ABD tarafından beslenen ve komşu ülkenin topraklarında yuvalanan hainlerin ülkemizi ve milletimizi bölme çabalara asla amacına ulaşamayacaktır. Dünyada kan dökerek başarıya ulaşmış hiçbir terör örgütü yoktur." dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Babaoğlu'nun Aktütün saldırısı sırasında ve sonrasında golf oynamasına ilişkin soruya muhatap olan Ceylan, "Onun hakkında bizim söz söylememiz doğru olmaz. Büyüklerimiz gerekeni söyleyecek, gerekeni yapacaklardır. Herkesin haberi olması lazım. Dünyanın haberi olduğuna göre onun nasıl olmaz bilemiyorum. Yapması gereken, hiç zaman kaybetmeden karargâhının başına geçmesi." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber