Hastanede yangın korkuttu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastanede yangın korkuttu

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)

ERZURUM'daki Bölge Eğitim ve Araşırma Hastanesi'nin 2'nci katındaki görüntüleme merkezindeki personele ait odada çıkan yangın korkulu anlar yaşattı. Servisteki yangın söndürme sisteminin devreye girmesi ile anında söndürülen yangında bazı personel dumandan zehirlendi.

Türkiye'nin sayılı hastaneleri arasında olan ve 100 milyon dolarlık yatırım maliyeti ile kurulan 400 yataklı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün öğlen saatlerinde yangın çıktı. Görüntüleme merkezindeki personel odasında elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında bir yatağın alev alması ile servisi kısa sürede duman kapladı. Röntgen filmi çektirmek için sıra bekleyen hasta ve yakınları anında dışarı çıkartıldı. İtfaiyenin de hazır bulunduğu olay yerinde servisteki yangın sprinklerinin devreye girmesi ile alev alan yatak söndürüldü.

Cihazların sudan ekililenmemesi için temizlik firmasında çalışan tüm ekipler görüntüleme merkezine yönlendirildi. Ellerinde paspas ve süpürgelerle suları çekmeye çalışan bazı işçiler, dumandan zehirlendi. İşçiler, yangının çıktığı girişe konulan oksijen tüpünden faydalandı. Hastane yetkileleri, yangının personel odasında açık bırakılan elektrik cihazından çıktığının sanıldığını belirterek olayla ilgili soruşturmanın başlatığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber