Askerde intihar etti denilen oğluna otopsi istedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman ŞİŞKO/TRABZON, (DHA)

SİİRT'te vatani görevini yaparken 1 Ekim'de intihar eden 23 yaşındaki Piyade Komando Onbaşı ismail Bahar'ın ailesi, çocuklarının intihar ettiğine inanmadıklarını belirterek otopsi yapılması için Genelkurmay'a başvurdu. Baba Zekeriya Bahar, ?İntihar etmesi için hiçbir sebep yoktu. Cesedini bize göstermediler, tabutla gömdüler. Kafamızdaki soru işaretlerinin yok olması için otopsi istiyoruz? dedi.

Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Onbaşı İsmail Bahar, Siirt'in Doğankaya bölgesinde operasyona gidilirken kendi silahıyla vurulmuş olarak bulundu. Askeri kayıtlara ?intihar' olarak geçen olayın ardından Onbaşı İsmail Bahar'ın cenazesi 3 Ekim'de memleketi Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesi'nde toprağa verildi.

Oğlunun intihar etmesiyle ilgili hala kafalarında soru işaretleri olduğunu belirten Baba Zekeriya Bahar, şu iddialarda bulundu:

?Cenazesi bize gösterilmedi. Askerler tarafından tabutla defnedildi. Oğlumu toprağa verdikten birkaç gün sonra Siirt'ten aradığını ve bölük komutanı olduğunu söyleyen bir kişi, ?Oğlunuz intihar etmedi, bu konuyu araştırın' dedi. Zaten intihar etmesi için hiçbir sebep yoktu. Olaydan bir gün önce kendisiyle konuşmuştum. Bize hiçbir sıkıntısı olmadığını söyledi ve ?Operasyona çıkacağız, hakkını helal et' dedi. Ertesi gün evimize gelen askerler oğlumun operasyon bölgesine intikal sırasında intihar ettiğini söyledi. Doğal hakkım olarak oğlumu görmek istedim. Ben uşağımın ne olduğunu, tabutun içinde mi değil mi, onu bile bilmiyorum. Bir kapalı sandık toprağa indirildi.?

Zekeriya Bahar, oğlunun intiharı ve yürütülen soruşturmayla ilgili olarak kendilerine bilgi verilmediğini ileri sürerek, cenazenin toprağa verilmesinden sonra 10 gün beklediğini anlattı. Bahar, ?Otopsi raporları gelmeyince Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a dilekçe gönderdim ve oğlumun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma konusunda kendisinden bilgi istedim. Gerekirse oğlumun mezarının açılmasını ve yeniden otopsi yapılmasını istiyorum. Oğlumun intihar etmediğine inanıyorum. Cesedini bize göstermemelerini anlayamıyorum. Bu olayın intihar olduğuna inanmam için oğlumun cesedini görmem lazım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber