İlköğretim öğrencileri üst geçit yapılması için sokağa döküldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 17:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'in Urla ilçesindeki EGİAD İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, devamlı trafik kazalarının meydana geldiği kavşağa sinyalizasyon sistemi ya da üst geçit yapılması için eylem düzenledi. Pankartlar taşıyıp slogan atan öğrenciler, "Bir trafik ışığı, iki cana değer mi? Trafik lambası istiyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdi.

Önceki gün öğle saatlerindeki trafik kazasında, 12 Eylül İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri Ertan Yenigün ve Müslüm Eskin, evlerinden izinsiz aldıkları motosikletle Dikmen Caddesi'nde, Hüseyin Koç'un kullandığı 35 HVK 72 plakalı otomobille çarpışmış ve ağır yaralanmıştı.

Bunun üzerine EGİAD İlköğretim Okulu öğrencileri, Dikmen Caddesi'ndeki otoyol kavşağında eylem yaptı. Ellerindeki pankartlarla caddeye çıkan bir grup öğrenci, aynı kavşakta daha önce birçok kaza olduğunu ve birçok kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bir an önce trafik lambası veya üst geçit yapılmasını istedi. 12 yıldır Urla'da yaşadığını ve her akşam bu kavşaktan kaza sesi duyduğunu ifade eden bir çocuk annesi ev hanımı ve öğrenci velisi Aslı Kavcıoğlu, "Benim çocuğum da her gün buradan karşıya geçerek okuluna gidiyor. Buraya sinyalizasyon sistemi ya da üst geçit yapılması için yetkili mercilere dilekçe verdik fakat otoyol çıkışı olduğu için yapılamayacağını söylediler. Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?" şeklinde konuştu. İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Eğitim İş Urla Temsilcisi Cemil Doğu da bu eylemlerle ses getirmek istediklerini söyledi.

Önceki gün sözkonusu kavşakta meydana gelen kazada 12 Eylül İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri Müslim Eskin ve Ertan Yenigün, evlerinden izinsiz aldıkları motosikletle gezmeye çıkmış, Dikmen Caddesi'nde Hüseyin Koç'un kullandığı 35 HVK 72 plakalı otomobille çarpışmışlardı. Ağır yaralanan iki öğrenci, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış, sürücü Koç ise gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber