Müze Müdürü, tarihi eser kaçakçılığından gözaltında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ekim 2008 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan BÖLÜKBAŞ/ AKSARAY, (DHA)

AKSARAY İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, 8 ilde eş zamanlı olarak tarihi eser kaçakçılığına yönelik ?Okyanus 4' adı verilen operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında Aksaray Müze Müdürü Yücel Kiper'in de bulunduğu 34 zanlı gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, bilgisayar ve çeşitli dokümanlara el konuldu.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakcılığının yapıldığına dair ihbar aldı. Yaklaşık 1 yıl süren çalışma sonucunda bugün saat 06.30 sıralarında operasyon başlatıldı. Aksaray, Konya, Ankara, Kırşehir, Nevşehir, Mersin, Hatay ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyonda, 17'si Aksaray'da olmak üzere toplam 34 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan Aksaray Müze Müdürü Yücel Kiper'in evinde ve makam odasında arama yapıldı. Jandarma, Kiper'in evinde ve Müze Müdürlüğü'ndeki bilgisayarına el koydu.

Gözaltına alınan Aksaray Müze Müdürü Yücel Kiper, Okan Üçyıldız, Ramazan Karaoğlan, Hamza Hancerli, Mustafa Çağlayan, Miktat Çavga, Dede Ceylan, Coşkun Kodal, Muhammet Dilmaç, Hamdi Göktaş, Kurtuluş Gedik, Orhan Göktaş, Mustafa Ugur, Yusuf Bilgiç, Mitat Bektaş, Mesut Demir, Çapan Altın, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak için İl Jandarma Komutanlığını götürüldü.

Tarihi eser kaçakclığı yaptıkları bildirilen zanlıların Müze Müdürü Yücel Kiper'in koordinesinde 4 grup halinde hareket ettiği ileri sürüldü. Kiper'in şebeke üyelerine kazı yapabilecekleri hüyük ve tepelerin yerlerini söylediği, ayrıca müzedeki tarihi eserlerin envanterini çıkartmadan şebeke üyelerine vererek maddi çıkar sağladığı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber