Memur-Sen YPK kararının iptali için Danıştay'a başvurdu

Haber Giriş : 17 Ekim 2008 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Memur-Sen, Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) kararıyla belirlenen 2008 yılında sözleşmeli personele uygulanacak ücretlerin tespitine ilişkin kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Ulaştırma Memur- Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük, Danıştay önünde yaptığı basın açıklamasında, sözleşmeli personelin en düşük ve en yüksek ücretlerinin 996 YTL ile 2.136 YTL arasındaki bir silsileyi takip etmesi gerektiğini söyledi.

En düşük ve en yüksek ücret arasında dengesizlik olduğunu belirten Kütük, ?Dördüncü gruptaki en düşük temel ücret 1.038 YTL, üçüncü gruptaki en düşük ücret 1.111 YTL, ikinci gruptaki en düşük ücret 1.191 YTL, birinci gruptaki en düşük ücret 1.349 YTL. Yürütmenin durdurulmasına ve iptaline karar verilmesi talebiyle Danıştay'da başvurduk? diye konuştu.

Kütük, sözleşmeli personelin havacılık tazminatı alması sebebiyle ek ödemeden ayrı tutulduğunu belirterek, ? Yapılan işin uluslar arası niteliği sebebiyle, bütün diğer ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'deki çalışanlara da gönderilen bir paranın devletin personeline yapacağı ödemede dikkate alınması hukuka ve hakkaniyete aykırıdır? dedi.

Kütük, DHMİ de çalışan personelle ilgili olarak da şu değerlendirmede bulundu:

?Devlet Hava Meydanları İşletmesi personelinin bu ek ödemeyi almaya sonuna kadar hakkı vardır. Devlet Hava Meydanları İşletmesi personelinin ek ödemeden mahrum bırakılması hukuka aykırı olduğundan, söz konusu ibarenin iptali gerekmektedir. Unvan, makam, meslek kadro kavramları birbirine harmanlanarak sözleşmeli personele uygulanacak oranların düşük tutulması ve ek ödeme tutarının arttırılmaması istenmiştir. Adaletsizliğin, sözleşmeli personelin ücretlerinde artış yapmamak yerine sayılı cetvelde görev yapan büyük bölümü yönetici konumundaki personelin ücretlerinde ek tazminat oranları yükseltilerek artışa gidilerek önlenmesi gerekirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber