Eğitim-Sen'den öğrenci affı uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2008 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, ?Yükseköğretim öğrenci affı, sorunları arttırıcı şekilde düzenlenmemelidir? dedi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, ?öğrenci affı? ile ilgili kanun tasarısının TBMM'de ele alındığını anımsattı.

Af tasarısına ilişkin tartışmaların daha çok affa konu tarihler çerçevesinde sürdüğünü belirten Kılıç, ?Bugüne kadar öğrenci aflarıyla ilgili düzenlemelerin bilimsel bir değerlendirme süreci üzerine oturmadığını, beraberinde ciddi sorunlar getirdiğini? savundu.

Kılıç, ?Eğitimlerini çeşitli nedenlerle yarıda kesmek zorunda olan çok sayıda öğrencinin yeniden eğitim ortamına dönmesini sağlayacak bir uygulamaya genel anlamda taraf olmakla birlikte bunun eğitimin niteliği ilkesinden bağımsız değerlendirilmeyeceğini, yükseköğretim alanını ilgilendiren böylesine hayati bir kararın bilimsel-pedagojik bir temele dayanması gerektiğini düşünüyoruz? dedi.

Tasarının hazırlanması aşamasında üniversitelerin ve bilim çevrelerinin görüş ve düşüncelerinin alınmadığını ve bunun çok önemli bir eksiklik olduğunu savunan Kılıç, şunları kaydetti:

?Bu tasarının yerel seçimlere kısa bir süre kala gündeme gelmiş olması düşündürücüdür. Af tasarısının 'istihdam' sorununa dair çözüm önerilerini içerecek tedbirlerle birlikte gündeme getirilmesi gerekmektedir.

Öğrenci aflarının yasa önünde eşitlik anlayışının gözetilerek yapılması gerektiği ortadadır. Bu anlamda af kapsamının bütün yıllar itibariyle eşitliği sağlayacak bir biçimde düzenlenmesi gerekmektedir. Yükseköğretim öğrenci affı, sorunları arttırıcı şekilde düzenlenmemelidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber