Cumhuriyet, Ergenekon davasına müdahil olmak için başvurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2008 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet gazetesinin imtiyaz sahibi Cumhuriyet Vakfı ile yayıncısı Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık A.Ş, ''Ergenekon Davası''na müdahil olmak için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.

Cumhuriyet Vakfı ile Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık A.Ş'nin avukatları Akın Atalay, Bülent Utku ve Tora Pekin tarafından hazırlanarak mahkemeye verilen dilekçede, ''Ergenekon'' davasında iddianameye konu edilen ve bir kısım şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında Cumhuriyet gazetesine üç kez bomba atılması eyleminin de bulunduğu belirtildi.

Dilekçede, davaya katılma isteminde bulunanların Cumhuriyet gazetesinin imtiyaz sahibi ve yayıncısı tüzel kişiler olduğu ifade edilerek, şöyle denildi:

''Müvekkillerimizin, gazetenin bombalanması eylem ve suçundan doğrudan doğruya zarar gördükleri kuşkusuzdur. Kamu adına davayı açan iddia makamının iddianamede, 'mağdurlar' olarak yalnızca Danıştay üyelerini göstermesi, buna karşılık iddianame ile davada açıkça yargılama kapsamında olan 'Cumhuriyet gazetesine yönelik bombalama eylemlerinden' dolayı mağdur ve suçtan zarar gören gazete tüzel kişiliğini yok sayması yasaya aykırıdır.''

Müdahil olma talebinde bulunanların aynı eyleme ilişkin Ankara 11. Ağır ceza Mahkemesinde açılan davaya, ''suçtan zarar gören'' sıfatıyla katıldığı anımsatılan dilekçede, Cumhuriyet Vakfı ile Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık A.Ş'nin, kendisine yönelik suç teşkil eden örgütlü eylemin bütün ayrıntılarıyla açığa çıkarılması ve sorumluların cezalandırılması bakımından kamu davasına katılmak istediği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber