Başbakanın oğlu Dünya Bankasında göreve başladı

Haber Giriş : 18 Kasım 2004 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Dünya Bankası'nda staja başladı. Başbakan'a yakın bir kaynak, "Bilal'in burada çalışması prestijdir. Keşke böyle yerlerde daha çok Türk olsa" dedi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Harvard mezunu oğlu Bilal Erdoğan, Dünya Bankası'nda staj yapmaya başladı. Geçen yıl Harvard'da Kamu Yönetimi alanında master eğitimini tamamladıktan sonra eşi Reyyan Erdoğan'la Washington'a taşınan Bilal, Dünya Bankası'nda maaş almadan çalışıyor. Başbakan'a yakın bir kaynak, bir İnternet sitesinde Bilal'in "IMF'de çalıştığı" yolundaki haberlere tepki göstererek "Dünya Bankası'nda staj yapıyor. Ama IMF'de çalışsa ne olurdu ki! Keşke bu gibi kurumlarda daha çok Türk olsa. Türk dış politikasını ilgilendiren bu tarz uluslararası kurumlarda daha çok Türk'ün bir yerlere gelmesi lazım. Buna Birleşmiş Milletler de dahil" dedi.

GEÇEN YIL EVLENDİ
İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra Harvard Üniversitesi'nde eğitim gören Erdoğan, John F. Kennedy Government School'da da Kamu Yönetimi üzerine yüksek lisansını tamamladı. 2003 yazında Türkiye'de binlerce kişinin katıldığı ve İtalya Başbakanı Sylvio Berlusconi'nin nikah şahitliğini yaptığı düğünle dünya evine giren 23 yaşındaki Bilal, daha sonra master'ını tamamlamak için Boston'a gitmişti. Başbakan Erdoğan ve eşinin katıldığı mezuniyet töreninden sonra yaz tatilinde Türkiye'de olan Bilal ve eşi Reyyan, daha sonra Dünya Bankası'ndaki "staj" programı için Washington'a gitti.

TECRÜBE ÖNEMLİ
Dünya Bankası'nda "eğitim programları" üzerinde çalışan Erdoğan henüz maaş almıyor. Başbakan Erdoğan'ın gelini Reyyan Erdoğan ise Maryland Üniversitesi'nde eğitimine devam ediyor. Genç Erdoğan, geçen yaz Harvard'da etrafını saran gazetecilere evliliğin kendisine yaradığını belirtmiş, bekarlara da evlenmeleri tavsiyesinde bulunmuştu. Başbakan'a yakın kaynaklar, Bilal Erdoğan'ın ABD'deki profesyonel yaşam tecrübesine önem verdiğini ve stajını tamamladıktan sonra ABD'de kalarak birkaç yıl daha çalışmayı düşünebileceğini söyledi. Erdoğan'ın diğer iki kızı Esra ve Sümeyye de ABD'de eğitim görüyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber