Polislerin, 'BM'de görev' sınavı

Haber Giriş : 20 Ekim 2008 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisler, özel nitelikli ve Birleşmiş Milletler Polis Gücü'nde görev almak için sınava girdiler. Yabancı dil, Arazi Aracı Kullanma ve Atış konularında açılan sınavlara giren 500'e yakın polis amirlerinden kazananlar, yurt dışında BM Misyonu Polis Gücü'de görev alma hakkını elde edecek.

En az 5 yıl görev yapmış, son 3 yıllık sicili temiz olan polis amirlerinden KPDS'si 40'ın üzerinde olanların katıldığı 6 aşamalı sınavların ilki bugün yapıldı.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yabancı dil sınavında bugün ?reading, listening ve reporting? bölümleri tamamlandı. Bu sınavın ardından katılımcı sayısı 300'e kadar düştü. 4 gün sürücek elemelerde araç kullanma, atış ve mülakat bölümlerinde adaylar değerlendirilecek.

Sudan, Liberya, Kosova, Haiti, Kongo ve Fildişi gibi Türk Polisi'nin görev yaptığı ülkelerde yeni BM Polis Gücü'nde çalışacak olan adaylar aylık 2 bin 200 doların yanısıra Emniyet Genel Müdürlüğü'nden maaşını alacak. Sosyal imkanları ve özellikle ücret nedeniyle tercih edilen BM Polis Gücü'nün yeni elemanları, 2009'un başından itibaren görev yapacakları ülkelere gönderilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber