31 ilin çevik kuvvet müdürü eğitime alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2008 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından, gelecek dönemde yurt genelinde düzenlenmesi muhtemel eylemlerde daha etkin, sağduyulu ve profesyonel bir görev anlayışı ortaya konulması, toplumsal olayların sevk ve idaresi ile olaylara müdahale esnasında dikkat edilecek hususların gözden geçirilip belirlenmesi için 31 ilin Güvenlik ve Çevik Kuvvet Şube müdürleri Sivas'ta 3 gün sürecek seminere alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan Sivas Emniyet Müdürü Yahya Bal, bu seminerin polisin gelişiminde önemli olduğunun altını çizdi. Bal, özellikle yaklaşan seçimler öncesi belirlenecek stratejilerin önemine değindi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanı İsmail Çalışkan ise Türkiye'nin 3 bölgeye ayrıldığını ve bu seminerin ilk ikisinin Gaziantep ile Eskişehir'de yapıldığını belirtti. Son olarak Sivas'ta yapılan seminerin özelilikle terör olaylarının arttığı ve bununla ilgili olarak yapılacak eylemlerde nasıl hareket edileceği konusunda bilgilendirmelerin yapılacağını kaydetti. Çalışkan, seminerlere bilim adamlarının da katılacağını belirterek, "Sivas ve Eskişehir'deki üniversitelerden bilim adamları gelerek, sivilin gözü ile bize bazı uyarılarda bulunacak" dedi.

Son olarak konuşan eski emniyet personeli olan Vali Vekili Kemal Şahin ise eski mesai arkadaşlarını Sivas'ta ağırlamaktan memnun olduğunu söyledi. Seminer ile ilgili olarak da konuşan Şahin, ?Toplumsal olaylarda aşırı güç kullanıldığı yönünde tepkiler alıyorduk. Ancak, bu seminerlerle daha bilinçli görev yapılacağına inanıyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seminere katılanların hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile birlikte seminer, basına kapalı olarak devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber