KESK Başkanı: Ergenekon'daki karanlık ilişkiler ortaya çıkarılsın

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2008 23:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı Sami Evren, "Ergenekon davası tüm karanlık ilişkiler ağı ortaya dökülünceye, tüm sorumlular yargılanıncaya kadar derinleştirilmelidir" dedi.

Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanan KESK üyesi kamu çalışanları adına KESK Başkanı Sami Evren bir açıklama yaptı. Evren, 86 sanığın 'derin devletin' sorumlusu olduğu cinayetler, faili meçhuller ve karanlık tertiplerle ilgili yargılanacağını belirterek, "Soruşturmanın başlangıcından bu yana aralarında çok sayıda muvazzaf ve emekli ordu ve emniyet mensubunun da bulunduğu Ergenekon örgütünün hedefinde siyasal iktidarın olduğu izlenimi yaratıldı. Oysaki iddianamede yer aldığı gibi Ergenekon örgütü, AK Parti

hükümetinden çok önce kurulmuş ve özellikle OHAL bölgesinde çok sayıda katliam ve cinayet gerçekleştirilmiştir. Dolayısıyla Ergenekon örgütünün asıl hedefi ve mağduru Türkiye'deki emek ve demokrasi güçleri olmuştur" dedi.

Ergenekon davasının tüm karanlık ilişkiler ortaya dökülünceye, tüm sorumlular yargılanıncaya kadar derinleştirilmesini isteyen Evren, "Türkiye'nin gerçek anlamda bir demokratikleşmeye ihtiyacı olduğu açıktır. Demokratikleşmenin ön koşulu, devletin karanlık geçmişiyle hesaplaşması, devlet güçlerince işlenen tüm cinayet, katliam, bombalama ve işkence olaylarının faillerinin ortaya çıkarılmasıdır" diye konuştu.

Eylem yapılan konuşmanın ardından olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber