Alemdaroğlu'nun engellediği kadroları yeni rektör onayladı

Haber Giriş : 19 Kasım 2004 06:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Tankut Centel, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'ne akademik kadrolarını tahsis etti.

Eski Rektör Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu döneminde bekletilen ve Enstitü'yü kapanma noktasına getiren kadro tahsis edilmemesi sorunu Prof. Centel'in girişimleriyle çözüme kavuşturuldu. Prof. Alemdaroğlu'nun, Kardiyoloji Enstitüsü'ne kadro tahsis etmemek amacıyla Türkiyat Enstitüsü'nün kadrolarını beklettiği iddia ediliyor. Kardo tahsisiyle birlikte Enstitü'de bir doçent, iki yardımcı doçent, bir asistan ve bir uzman olmak üzere beş yeni akademisyen göreve başlayacak.

Prof. Dr. Tankut Centel, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nün Atatürk'ün emaneti bir kurum olduğunu söyledi. Enstitü'nün şimdiye kadar ihmal edildiğini belirten yeni Rektör, ?İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü olarak en kısa zamanda bu Atatürk kurumunu ihya edeceğiz. İlk olarak akademik kadroları tahsis edeceğiz, daha sonra da lisansüstü eğitim yapılmasını sağlayarak hem üniversitemize hem de ülkemize ilgili alanlarda öğretim üyeleri yetiştireceğiz.? şeklinde konuştu.

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nün müdürü Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya, verilen kadrolarla birlikte Enstitü'nün çok daha faal bir şekilde çalışmaya başlayacağını ifade etti

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber