Çelik'ten kadrolaşma iddiasına yanıt

Haber Giriş : 19 Kasım 2004 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, görev süresince 5 daire başkanı ve 2 müşavirin görevden alındığını, 5 şube müdürü, 2 eğitim uzmanı, 8 şef, 21 veri hazırlama kontrol işletmeni ile 3 memurun ise görev yerlerinin değiştirildiğini bildirdi.

Bakan Çelik, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın yazılı soru önergesini yanıtlarken, görevden alınan ve görev yerleri değiştirilen personelin 16'sının dava açtığını, bunlardan, 2'si daire başkanı, 1'i şube müdürü, 2'si veri hazırlama kontrol işletmeni ve 1'i de memur olmak üzere 6'sının, mahkeme kararı gereğince eski görevine iade edildiğini açıkladı.

Açılan davalardan 5'inin reddedildiğini, 3 davanın ise devam ettiğini belirten Bakan Çelik, mahkeme kararlarının uygulanmasının ardından bir kişinin yerinin değiştirildiğini kaydetti. Hüseyin Çelik, söz konusu personelin atama işlemi ile ilgili olarak yeniden yargıya başvurduğunu ve dava sonucu eski görevine iade edildiğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Çelik, Ankara Milli Eğitim müdür yardımcılığı ve şube müdürlüğüne mahkeme kararı ile iade edilen Latife Sayan, Bedrettin Ekmekçi, Yılmaz Bahçeci, Tuncay Bilgir ve Gülçin Uysal'ın yerlerinin de kamu yararı ve hizmet gerekleri gözetilerek değiştirildiğini kaydetti.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber