Eğitim Sen, Talim Terbiye'deki sürgünleri protesto etti

Haber Giriş : 27 Ekim 2008 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nda çalışan Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Tuğrul Culfa ve 5 eğitimcinin sürgün edilmesi, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı önünde düzenlenen oturma eylemiyle protesto edildi.

Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Tuğrul Culfa, ?Gericiliğe, karanlığa karşı durduğumuz için sürgün edildik. Karar geri çekilinceye kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz? dedi.

Culfa, şunları kaydetti: ?2006'da, ilköğretim 4 ve 5'inci sınıflar için oluşturulacak fen ve teknoloji laboratuarlarına malzeme alımında yasa ve yönetmeliklere uygun davranılmadığını belirlemiştik.

Bunun üzerine alımlardan vazgeçilmek zorunda kalınmıştı. 2007'de ise Atatürk'le ilgili konuların ders kitaplarında yeterince yer almadığını ortaya çıkarmıştık. Şimdi sürgün edilmemizin nedenleri araştırılırken geçmişteki bu olaylar da göz önünde tutulmalı.?

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik de, ?Tuğrul Culfa, Talim Terbiye Kurulu'ndaki görevinden Altındağ Hayme Hatun İlköğretim Okulu'na gönderildi. Bu karar tamamen hukuk dışıdır.

Gerek Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası, gerekse ILO Sözleşmesi, sendika temsilcilerine sendikal faaliyetleri için gerekli kolaylıkların gösterilmesini öngörüyor. Buna karşın arkadaşımız uzaklığı nedeniyle sendikal görevini fiilen yürütemeyeceği bir göreve atandı. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı'na egemen olan zihniyeti ve AKP Hükümeti'nin demokrasiden ve hukuk devletinden ne denli uzak olduğunu açıkça ortaya koyuyor? diye konuştu.

Zehra Şahindokuyucu/ Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber