Emniyet KOM Daire Başkanlığı'na uluslararası ödül

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 28 Ekim 2008 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk polisinin başarısı sınırları aştı

Emniyetin, mali, narkotik, organize ve bilişim suçlarla mücadele birimi olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nın başarısı ödülle tescillendi.

Uluslararası uyuşturucu şebekeleri, organize suç örgütleri, ihale yolsuzlukları, silah - mühimmat ve sanal dolandırıcılara gerçekleştirdiği başarılı operasyonlara imza atan KOM Dairesi yurt dışındaki başarıları nedeniyle "önemli" bir ödül kazandı.

SECİ ödülü KOM'un

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Girişimi'nin (SECİ) başarılı polislere verdiği ödüllerden ilk üçü emniyetin teşkilatının "en kilit" birimlerinden biri olan KOM Dairesi'ne gitti. KOM Daire Başkanlığı, 81 ildeki birimleri ile birlikte verdiği mücadelenin yanında yurtdışında yabancı ülke polisleriyle "ortaklaşa" gerçekleştirdiği operasyonlar ile yurtdışında adından söz ettirdi.

KOM Dairesi, tarihinde en yüksek eroin yakalamasını sağladığı Ukrayna Hükümetince "Devlet Madalyası" ile ödüllendirilmişti. Ukrayna'dan gelen anlamlı ödülden sonra KOM, SECİ'nin başarılı operasyonlar için verdiği tüm ödülleri de topladı.

?Şirin' operasyonu getirdi

SECİ, en az üye iki ülke arasında SECİ Merkezi koordinesinde gerçekleştirilen başarılı operasyon ve soruşturmaları ödüllendiriyor. Birincilik ödülünü Türkiye ve Romanya arasında gerçekleştirilen "Şirin" kod adlı operasyon getirdi. Operasyonda, Romanya ve Türkiye hattında uyuşturucu kaçakçılığı yapan uluslar arası şebekeye baskın düzenlenmiş Türkiye'de 58 kilo eroin ile 8 kişi yakalanmıştı. Bu operasyonu başarıyla tamamlayan Türk polisi birinciliğin yanı sıra 3 bin dolarlık ödülün bin 500 dolarını kazandı.

Kamil ELİBOL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber