Acarer'den youtube çözümü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2008 21:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara - Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, internet sitelerine erişimin engellenmesinin çözümünün, o ülkeye özgü kopya üretilerek gerçekleştirilebileceğini ifade ederek, "Türkiye'ye özgü kopya üretilmesi durumunda sadece zararlı içeriğe engel getirileceğini" bildirdi.

Acarer, numara taşınabilirliği uygulaması hakkında düzenlediği basın toplantısının ardından erişimi engellenen internet sitelerine ilişkin soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin, "İnternet sitelerinin kapatılması konusunda Telekomünikasyon Kurumunun alt yapıyı doğru düzenlemediği, bu konuda masraftan kaçındığı iddia ediliyor. Neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusunu Acarer, şöyle yanıtladı:

"Masraftan kaçınma konusuna katılmıyorum. Numara taşınabilirliğinde kurum olarak biz ne işletmeci ne de aboneden ücret alacağız. Site kapatmalar Youtube'da olduğu gibi değişik mahkeme kararlarına istinaden yerine getirildi. Site kapatma kararları, İnternet Kanunu'ndan ziyade başka kanunlara dayandırılarak alındı. İnternet Kanunu ve İnternet Başkanlığı olmasaydı bile Youtube yine kapatılırdı. Türkiye'nin bir takım hassasiyetleri vardır ve bunlara saygı gösterilmesi gerekir. Youtube ve diğer siteler, bu konuda önerilen uzlaşmaya yönelik adım atmalı."

Acarer, Youtube'un 20 ülkeye özgü kopyası bulunduğunu, ancak Türkiye'de bunun olmadığını belirterek, Youtube ve erişime engelli diğer sitelerin bu tür engellerle karşılaşmamaları için Türkiye'ye özgü kopyalar üretmeleri gerektiğini ifade etti.

Tüm dünyada internet sitelerinin erişime engellenmesi yerine sadece o ülkeye özgü kopyaların yasaklanması şeklinde bir uygulama olduğunu anlatan Acarer, bunun için ilgili sitenin o ülkeye özgü kopya üretmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber