Başmühendise rüşvet musluğu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Ekim 2008 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Karayolları'ndaki 15 ihaleden 150 milyon YTL vurgun yapan çetenin, başmühendisin lüks evini baştan aşağı dekore ettirdiği, evin WC'sine ise 750 YTL'lik Osmanlı musluğu taktırdığı ortaya çıktı.

Kamu görevlilerine rüşvet vererek ihalelere giren firmalara el çektiren çete üyelerinin, başarılı olamayınca ihaleleri iptal ettirdiği belirlendi. Operasyon kapsamında ise çok sayıda çek, senet ile menfaat ilişkisini ortaya koyan defter, not kağıdıyla çeşitli dokümanlar ele geçirildi. FATİH İNCİ / ANKARA

Ankara başta olmak üzere 4 ilde 27 Ekim'de eş zamanlı olarak düzenlenen Şarampol operasyonunda gözaltına alınan 42 kişinin, 15 ihaleye fesat karıştırdığı belirlendi. Karayolları 4. Bölge Müdür Yardımcısı, baş mühendisi, şef ve mühendisler ile Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Cemal Aydın'ın oğlu Cem Kamil Aydın'ın da gözaltına alındığı operasyonda, ihale çetesinin paylaştığı 15 ihalenin tutarının ise 150 milyon YTL'yi bulduğu belirtildi.

GİZLİ BİLGİLER SIZDIRILDI

Gözaltına alınan zanlıların Emniyet'te yapılan sorgularında, firmaların rüşvet verdikleri kamu görevlilerinden ihaleye ilişkin gizlilik dereceli bilgileri öğrendikleri, ihaleyi kazanacak firmayı öğrenerek ?ihaleden çıkma? bedeli ödedikleri, aksi durumda ise ihaleleri iptal ettirdikleri ve belirledikleri kurumla sözleşme imzalanmasını sağladıkları öğrenildi.

4. Bölge Başmühendisi Kurtuluş Ş'nin, Çankaya'daki evinin iç dekorasyonunu Kartal İnşaat'ın sahibi Paşa C'ye yaptırdığı ortaya çıktı. Verdiği tüyolarla Paşa C'ye ihale kazandırdığı öne sürülen Kurtuluş Ş'nin evinin parke, mutfak dolabı, musluk, ıslak zemin, lavabo ve elektrik işlerini yaptırdığı ortaya çıktı. Başmühendisin evine dekorasyon için 25 bin YTL harcayan Paşa C'nin, evin WC'sine de 750 YTL'lik Osmanlı işi musluk takdırdığı tespit edildi.

ÇEKİL PARASI ALDI

Öte yandan, Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Cemal Aydın'ın oğlu Cem Kamil Aydın'ın da, Haymana-Gerede yol yapım ihalesinde ihaleye girmeyerek başka bir firma yetkilisinden 35 bin YTL çıkma aldığı öğrenildi. Aydın'ın 4 farklı ihalede de usulsüzlük yaptığı için adının geçtiği kaydedildi.

Gözaltına alınarak Emniyet'te sorgulanan 42 zanlıdan 4'ü serbest kalırken, 38 zanlı ise adliyeye sevk edildi.

İhaleleri firmalar yönetti

12 ihaleye fesat karıştırıp, 3 ihalede usülsüzlük yapan çetenin, Düzce'nin Akçakoca İlçesi Yığılca Beldesi'ndeki yol yapım ihalesi, Polatlı yol yapım ve onarım ihalesi, 45. ve 46. bölge şube şeflikleri malzeme temin ihalesi ve ASKİ'nin 2 tane malzeme temin ihalesine fesat karıştırdığı belirlendi. Toplam 15 karayolu yol yapım ve onarım ihalesine fesat karıştıran çetenin liderlerinin Kartal İnşaat'ın ortakları Paşa C. ve Hüseyin K. olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber