İlköğretim okulunda kimyasal madde paniği

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2008 11:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Beşiktaş'ta bir ilköğretim okulundaki laboratuarda içinde kimyasal madde bulunan şişenin yanlışlıkla kırılması, paniğe neden oldu. Laboratuardan çok ağır bir kokunun yayılması üzerine itfaiye olay yerine gelerek çalışma yaptı.

Yıldız Mahallesi'nde bulunan Burak Reis İlköğretim Okulu'nda sabah saatlerinde kimyasal madde paniği yaşandı. Okulun kimya laboratuarında işçiler tarafından boya işi yapıldığı sırada yanlışlıkla bir şişe yere düşerek kırıldı. İçerisinde Amonyum Hidroksit bulunduğu öğrenilen şişe kırıldıktan sonra çevreye çok ağır bir koku yayıldı. Kokunun öğrencileri etkileyebileceğini düşünen idareciler hemen laboratuarın kapısını kapatıp itfaiyeyi çağırdı. Olay yerine gelen ilk itfaiye ekibi yere saçılan maddeye müdahale etmek için itfaiyenin Kimyasal Madde Aracını istedi. Okul öğrenciler arasında panik olmaması için boşaltılmadı.

Öğrenciler derslerine devam ederken, itfaiye ekibi ellerinde tüplerle okula girdi. İtfaiye erleri laboratuarda zemine dökülen kimyasal maddeyi ellerindeki malzemeyle seyreltti. Seyreltilen madde daha sonra temizlenirken, laboratuarda havalandırıldı. Çalışmanın ardından itfaiye ekibi normale döndü. Konuyla ilgili okul yöneticileri kameralara konuşmak istemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber