Hakkari Valisi: Çocuklar eyleme giderse yardım yok

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Ekim 2008 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)

DOĞU ve Güneydoğu'da son günlerde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın imralı Cezaevi'nde kötü muamele gördüğü iddiasıyla tırmanan olaylarda çocukların öne sürülmesi valilikleri harekete geçirdi.

Adana Valisi İlhan Atış'ın eylemlere katılan çocukların ailelerine yönelik, ?Yeşil kartları iptal edilebilir' açıklamasının ardından, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu da öğrencilerin bu tür eylemlere katılmalarının önlenmesi için okul aile birliklerine mektup göndereceğini açıkladı. Vali Nasuhbeyoğlu, ?Eğer gönderdiğimiz bu mektuptan da bir sonuç çıkmazsa ve çocuklar bundan sonraki eylemlere katılırsa, devletimizin çıkaracağı yeni yasa ile bir takım yardımlardan mahrum kalabilirler? dedi.

Son günlerde meydana gelen olaylarda küçük yaştaki çocukların öne sürülmemesi için valilikler önlemler almaya çalışıyor. Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, öğrencilerin bu tür provakatif eylemlerde bulunmaması için okul aile birliklerine mektup göndereceğini söyledi.

?YARDIMLARDAN MAHRUM KALABİLİRLER'

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu son günlerde çıkan olaylarda küçük yaştaki çocukların maşa olarak kullanıldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

?Valilik olarak Hakkari merkez, ilçeler ve bağlı köylerde eğitim gören 72 bin civarındaki öğrencinin bu tür provakatif eylemlerde bulunmaması için okul aile birliklerine mektup gönderiyoruz. Gönderdiğimiz bu mektuplar okul aile birlikleri vasıtasıyla öğrencilerin ailelerine ulaştırılacak. Tüm ailelere buradan seslenmek istiyorum. Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın. Bu tür PKK terör eylemlerine alet olmasınlar. Bizler devlet olarak bugüne kadar onlar için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Onlar bizim geleceğimizdir. Ulu Önder Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bu çocuklarımızı eylemlerde güvenlik güçlerimize taş, molotof atan çocuklar değil, birer vali, mühendis, öğretmen ve avukat olarak görmek istiyoruz. Bu konuda en büyük görev ve sorumluluk velilere düşüyor. Eğer gönderdiğimiz bu mektuptan da bir sonuç çıkmazsa ve çocuklar bundan sonraki eylemlere katılırsa, devletimizin çıkaracağı yeni yasa ile bir takım yardımlardan mahrum kalabilirler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber