2 hasta için 2 ambulans halikopter

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Ekim 2008 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Metin ÖZDEMİR/POLATLI (Ankara), (DHA)

POLATLI Duatepe Devlet Hastanesi'nde kısmi felç geçiren hasta ile cerrahi operasyon sonucu yoğum bakıma giren hasta, hayati tehlike başgöstermesi üzerine Sağlık Bakanlığı'na ait 2 ambulans helikopter ile Ankara'ya sevk edildi.

Polatlı tarihinde ilk kez Sağlık Bakanlığı ambulans helikopterleri ile Ankara'ya hasta taşınmış oldu.

Duatepe Devlet Hastanesi'ne fıtık rahatsızlığı için başvuran Emine Karadere, genel cerrahi uzmanlarınca ameliyata alındı. Aynı saatlerde felç geçiren Nizamettin Günay da devlet hastanesine başvurdu. Doktorlar, felçli hastaya acil müdahale gerektiği teşhisine vardı. Fıtık ameliyatı olan diğer hasta Emine Karadere'nin de durumunun kötüye gitmesi üzerine durum, 112 acil komuta merkezine bildirildi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı 2 ambulans helikopteri Polatlı Devlet Hastanesi'ne gönderdi.

Felçli hasta Nizamettin Günay ile fıtık ameliyatı geçiren Emine Karadere, ambulans helikopterlerle Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İbni Sina Hastanesi'ne sevk edildi. Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Ali İhsan Yaşar, Sağlık Bakanlığı'nın bu uygulamasından mutlu olduğunu, sağlık sektöründeki gelişmelerin, sürekli iyileşme yönünde ilerlemesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Başhekim Yaşar, ?Bu iki acil müdahale gerektiren hastamızın, bakanlığımız tarafından ambulans helikopterlerle yeni tedavi merkezlerine götürülmesi ülkemiz adına çok gurur verici bir olaydır. Çünkü bu iki hastamız da tüm vatandaşlarımız gibi SSK ve Bağ-Kur tipi sosyal güvencesi olan vatandaşlarımızdır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber