Adana'ya ikinci üniversite geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2008 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da Çukurova Üniversitesi(ÇÜ)'nden sonra yeni bir üniversite kurulması için çalışma başlatıldı. Adana Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde başlatılan çalışmalar kapsamında Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından istenen 'Kuruluş Garantörlüğü', ÇÜ tarafından kabul edildi. ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile ATO Başkanı Şaban Baş, rektörlük senato salonunda 'Kuruluş Garantörlüğü'nün kabul edildiğini belirten protokolü törenle imzaladı.

ÇÜ Rektörü Alper Akınoğlu, kente ikinci bir üniversite kurulmasını desteklediklerini kaydetti. Akınoğlu, üniversitenin kent eğitimine katkıda bulunacağını vurgulayarak, ''İkinci bir üniversitenin Adana için ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Biz de öğretim üyelerimizle yeni açılacak üniversiteye destek vermeye hazırız. Bu üniversitenin başarılı olacağına şimdiden inanıyorum." dedi. Yeni üniversite için ATO'nun kendilerine başvurduğunu anlatan Akınoğlu, üniversitenin kurulabilmesi 'için Kuruluş Garantörlüğü'nü kabul ettiklerini kaydetti. Akınoğlu, vakıf üniversitesinin kurulabilmesi için kamu üniversitelerinin 'Kuruluş Garantörlüğü' vermesi gerektiğini hatırlattı.

ATO Başkanı Şaban Baş ise üniversitenin kuruluş aşamasının tamamlandığını belirterek, 2005 yılında vakıf üniversitesi kurmak için karar aldıklarını söyledi. Vakfın kuruluş ilanının 17 Ekim 2008 tarih ve 27027 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Baş, ''İkinci üniversitenin kurulması kentimiz için oldukça önemli. Üniversitemizin inşaatına en kısa zamanda başlanacak." dedi. Şaban Baş, üniversitenin Şambayat köyü yakınlarındaki bir arazi üzerine kurulacağını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber